Na FOI-ju održan osmi Studentski simpozij u suradnji s američkim sveučilištima

FOI

U ponedjeljak, 18. lipnja  svečanim otvorenjem započeo je  osmi Sudentski simpozij koji Fakultet organizacije i informatike realizira sa odabranim američkim sveučilištima. Simpozij je bio namijenjen nastavnicima, studentima te svim zainteresiranim pojedincima koji su željeli steći nova znanja, kompetencije, a isto tako dobiti priliku za umrežavanje u međunarodne timove.Partneri na ovogodišnjem simpoziju bila su Sveučilišta iz SAD-a (Carlow University, Pittsburgh, Pennsylvania, DePaul University, Chicago, Illinois, University of Illinois at Chicago, Illinois, University of South Carolina, Columbia, South Carolina, University of Central Florida, Orlando, Florida) te Fakultet organizacije i informatike kao domaćin.

Od 15. do 17. lipnja Profesori i studenti sa američkih sveučilišta imali su prilike pobliže upoznati Varaždin i okolicu. Između ostalog posjetili su dvorac Trakošćan i Ekomuzej čipke i čipkarstva u Lepoglavi, te proveli jedan dan u Termama Sveti Martin.U ponedjeljak, 18. lipnja 2018. godine tijekom svečanog otvorenja, gosti sa američkih sveučilišta i nastavnici FOI-ja održali su kratke i zanimljive prezentacije. Idućeg dana gosti su imali prilike posjetiti Tehnološki park Varaždin te Dječji vrtić Varaždin. U srijedu, 20. lipnja predstavnicima američkih sveučilišta predstavili su se Studentski zbor FOI-ja i Centar za volontiranje i humanitarni rad FOI. U nastavku tjedna, profesore i studente sa američkih sveučilišta očekuje posjet Plitvičkim jezerima i Dalmaciji. Drugi dio Simpozija se planira na jesen u SAD-u i online tijekom studentske poster sekcije na Ceciis konferenciji u rujnu ove godine.
Zanimljivo je da je jedna od inicijatorica Simpozija prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja RH, koja je bila članica inicijalnog tima prije 9 godina.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.