FOI International Days 15. godinu za redom promovira umrežavanje i suradnju te partnerstva na međunarodnoj razini

FOI International Days 15. godinu za redom promovira umrežavanje i suradnju te partnerstva na međunarodnoj razini

Ovogodišnji 15 po redu Dani međunarodne suradnje, drugo najveće međunarodno događanje na Fakultetu organizacije i informatike (nakon međunarodne konferencije CECIIS) počelo je 10. i traje  do danas 12. svibnja. Dan međunarodne suradnje FOI-ja tradicionalno je događanje koje se organizira kontinuirano svako proljeće od 2008. godine (uz iznimku pandemijske 2020. godine), a od 2018. godine to je višednevni događaj nazvan FOI International Days. Cilj Dana međunarodne suradnje jest umrežavanje te razmjena iskustava i ideja vezanih uz međunarodnu suradnju i internacionalizaciju, kao i promoviranje međunarodnih aktivnosti Fakulteta organizacije i informatike te partnerskih inozemnih sveučilišta. Tijekom tih nekoliko dana ugošćujemo inozemne goste s partnerskih institucija, organiziramo pozvana predavanja i panel diskusije, radionice i događanja za studente, kao i sastanke o suradnji te neformalna druženja s ciljem umrežavanja.

Ove godine stigao je rekordan broj stranih gostiju, nastavnika i osoblja zaduženih za međunarodnu suradnju te studenata, s 10-ak inozemnih institucija, za koje su na FOI-u u srijedu pripremili uvodni program – upoznavanje Fakulteta, grada i Studentskog centra Varaždin. U četvrtak, 11. svibnja 2023., održavao se  glavni dio programa koji je započeo osvrtom voditeljice Ureda za međunarodnu suradnju FOI-ja, Izabele Oletić Tušek, na posljednjih 15 godina internacionalizacije i Dana međunarodne suradnje na FOI-ju, a nastavljen uz tri pozvana predavanja renomiranih stručnjaka u području – Tomislav Fresl, voditelj Odjela za visoko obrazovanje pri Agenciji za mobilnost i programe EU (AMPEU) govorio je o programima mobilnosti u Hrvatskoj, Ben De Vleeschauwer o organizaciji kombiniranih intenzivnih programa, dok je gostujući predavač s Indiana State University u SAD-u, prof. dr. sc. Ricky Fergurson, održao predavanje o međunarodnom brendiranju sveučilišta. Nakon toga slijedila je panel diskusija o mobilnosti akademskog osoblja pod nazivom „Internationalization – What's in it for me?“ pod moderiranjem ECTS koordinatorice FOI-ja, izv. prof. dr. sc. Martine Tomičić Furjan. U drugom dijelu programa, 3 nova partnerska sveučilišta FOI-ja predstavila su svoja sveučilišta i fakultete, s naglaskom na mogućnosti za dolazne studente i nastavnike.

Zadnji dan programa, petak, 12. svibnja bio je rezerviran je za studente. Za studente s CAMPUS 02 Graz organizira je posjet Tehnološkom parku Varaždin i radionica o umjetnoj inteligenciji dr. sc. Bogdana Okreša Đurića. Od 10 do 11 sati je u Info Chill Zoni (tzv. rupa, kafić u podrumu FOI-ja) održano predstavljanje partnerskih sveučilišta na koja studenti mogu ići na Erasmus razmjenu. Također se mogu priključiti pozvanom predavanju nastavnika iz Belgije na temu dizajnerskog razmišljanja, koji je održan u sklopu kolegija na prijediplomskom studiju IPS-a Poslovni procesi u organizaciji.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.