Zagreb i Split na svjetskoj mapi najnovijih tehnoloških trendova: Više od 80 svjetskih stručnjaka za novo doba interneta stiže u Hrvatsku

Zagreb i Split na svjetskoj mapi najnovijih tehnoloških trendova: Više od 80 svjetskih stručnjaka za novo doba interneta stiže u Hrvatsku

Među brojnim prirodnim ljepotama, koje svakog ljeta iznova otkrivamo, ovu su sezonu otvoriti odlučile dvije tehnološke konferencije koje će u Splitu i Zagrebu između 23. svibnja i 2. lipnja ugostiti više od 80 stručnjaka revolucionarne blockchain tehnologije. Od konkretnih primjera primjene u svakodnevnom životu do rješenja koja tek iščekujemo, BlockSplit i Web3 Tales pripremili su programe za više od 1000 uzvanika u dva najveća hrvatska grada.

Ekipa iz BlockSplita, sad već četvrtu sezonu najveće regionalne Web3 konferencije, ove godine dovodi 60 vrhunskih globalnih stručnjaka koji će u samom centru dalmatinske metropole 23. i 24. svibnja pokriti teme od razvoja blockchain protokola i decentraliziranih aplikacija do uloge decentraliziranih platformi za budućnost znanosti. Upravo takozvan DeSci (decentralizirana znanost) ove će godine imati vlastiti program na glavnoj pozornici konferencije na kojoj će se vodećim glasovima industrije pridružiti i sam gradonačelnik grada, profesor i doktor fizike Ivica Puljak.

"Od početka nam je cilj da na BlockSplitu uvijek ima nešto za one koji tek kreću u ovaj svijet, ali i one puno iskusnije. I danas je sasvim jasno koliko se brzo naša zajednica i ova industrija u Hrvatskoj razvijaju. Neki su od naših sponzora u ovih nekoliko godina stigli od startupa do milijunskih evaluacija", poručio je Antonio Perić-Mažar, suosnivač konferencije.

Rast zajednice i interesa za blockchain, pogotovo među ženama u regiji, potaknuo je i tim iza Web3 Tales konferencije u Zagrebu. Ona će se održati u Muzeju suvremenih umjetnosti 1. i 2. lipnja, a organiziraju je u potpunosti žene, i sve redom volonterke, članice Alice in Blockchains, udruge za edukaciju i promoviranje žena u svijetu kripta, fintecha i blockchaina. Web3 Tales stoga će staviti upravo vrhunske žene ove industrije u prvi plan pred parstotinjak posjetitelja koji će ujedno imati priliku posjetiti, po prvi put u Hrvatskoj, NFT izložbu 10 prominentnih digitalnih globalnih umjetnica.

"Obzirom na izrazito nisku zastupljenost žena u fintech i blockchain industrijama, gdje manje od 27 posto zaposlenih čine žene neovisno o ulozi, želimo što veći broj žena potaknuti da se uključe u ovo područje. Zato nas veseli što ćemo na W3T konferenciji, koja je namijenjena svima, vidjeti među speakerima čak 70 posto stručnih žena te na taj način primjerom pokazati što inkluzivnija i raznolikija budućnost interneta podrazumijeva", istaknula je Anamaria Žuvanić, suosnivačica Alice in Blockchains i organizatorica Web3 Tales konferencije.

Obje konferencije veliki naglasak stavljaju na interakciju i radionice. Tako će posjetitelji Web3 Tales konferencije moći otvoriti svoj kripto novčanik na licu mjesta, naučiti kako napraviti NFT i zaštititi se na internetu. Na BlockSplitu će nešto iskusniji blockchainaši proći kroz proces pripreme pametnih ugovora, upoznati se s novom generacijom NFT-eva, ali i novim pravnim EU regulativama.

Regionalna blockchain zajednica izrazito je čvrsta i dobro povezana što ova iskustva čini tim vrijednijima. Web3 konferencije inače su specifične po prilično aktivnom networkingu i partijima gdje svaki gost može upoznati i popričati s doslovno bilo kojim sudionikom konferencije. Svatko će odvojiti po par minuta za razgovor i poslušati što imate za reći, zato iskoristite BlockSplit i Web3Tales kako biste napokon postavili sva svoja pitanja o blockchain tehnologiji.

"Drago mi je da se uz BlockSplit razvija nova priča u obliku Web3 Tales konferencije. Ovo je velika stvar za pozicioniranje Hrvatske u web3 svijetu čime ćemo privući dokazane stručnjake i brojne investitore i time si olakšati razvoj novih ideja i proizvoda. Potražnja za decentraliziranim sustavima će samo rasti, a mi smo tek na početku", dodao je za kraj Antonio.

Ulaznice za BlockSplit i Web3Tales možete kupiti u zajedničkom paketu za 200 eura po osobi na platformama Entrio ili Oveit.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.