FOI poziva na završnu konferenciju projekta TEACH4EDU4

FOI poziva na završnu konferenciju projekta TEACH4EDU4

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu  u petak, 10. ožujka s početkom u 10 sati (Vijećnica FOI, Pavlinska 2, Varaždin) poziva na završnu konferenciju (događaj s multiplicirajućim učinkom) projekta TEACH4EDU4 (Accelerating the transition towards Edu 4.0 in HEIs). Projekt "Accelerating the transition towards Edu 4.0 in HEIs", Erasmus+ programa KA2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices započeo je s provođenjem u studenom 2020. godine, a završava u svibnju 2023., nakon 30 mjeseci provođenja. Cilj projekta je odgovoriti na potrebe industrije 4.0 zajedničkim aktivnostima stateškog partnerstva koje će razviti i njegovati viziju i rješenje kako ubrzati odgovarajuću tranziciju unuta visokog obrazovanja u području računalnih znanosti i srodnih disciplina - prema edukaciji 4.0, gdje su ljudi i tehnologije povezani sa ciljem omogućavanja postizanja vještina, kompetencija i
znanja potrebnih u 21. stoljeću.
Sveučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike koordinira ovaj EU projekt, pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Igora Balabana, a projektni partneri su The Open University iz Velike Britanije, Zilinska Univerzita V Ziline iz Slovačke, Univerzitet u Beogradu iz Srbije, Tallinn University iz Estonije, Universita Degli Studi Dell'Aquila iz Italije i Universitat Politecnica De Catalunya iz Španjolske. Ukupan budžet projekta je 296.845,00 €. Cilj ovog događaja je prezentirati tranziciju prema Edu 4.0 u visokom obrazovanju sa naglaskom na moguću suradnju između visokog obrazovanja prema potrebama industrije, razmjenu mišljanja i prikupljanje prijedloga o mogućim načinima promocije i buduće primjene projektnih rezultata u društvu.
Naime, rezultati projekta TEACH4EDU4 project (Joint Creative Classrooms) se mogu, zahvaljujući zajedničkoj i fleksibilnoj implementaciji, primijeniti u drugim visokim učilištima i uključiti partnere iz industrije vezano za trenutne potrebe u edukaciji za tržište rada. Agendu konferencije pogledajte u nastavku, a više o projektu na: https://teach4edu4- roject.eu/en.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.