Slikovnice za lakši boravak djece u bolnici

Slikovnice za lakši boravak djece u bolnici

Grad Čakovec u sklopu aktivnosti programa Grad Čakovec – prijatelj djece, podupire niz projekata i programa namijenjenih našim najmlađim sugrađanima. Ove je godine ponovno poduprt projekt „Bolnica-prijatelj djece“ i to tako da su dječjem odjelu donirano 120 primjeraka  slikovnice „24 sata u bolnici“.

Kako je istaknuo autor slikovnice, doc. dr. sc. Dalibor Divković, ova slikovnica namijenjena je djeci smještenoj na bolničkim odjelima i njihovim roditelja. Djeca drugačije doživljavaju bolničko liječenje od odraslih, a bojanjem slikovnice opuštaju se, ali i upoznaju s načinom liječenja. Dolaskom u bolnicu mijenja se njihova dnevna rutina, te je važno njih i njihove roditelje opustiti i smiriti.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini kazala je da Grad podupire sve projekte koji za cilj imaju djecu i mlade. S pomoću ovih slikovnica koje su ujedno i bojanke, smanjuje se stres i strah koje svi, a posebno najmlađi doživljavaju prilikom bolničkog liječenja. Slikovnica je i igračka i udžbenik iz kojeg djeca uče što se u bolnici radi i kako izgleda liječenje. Grad će i u budućnosti podupirao ovakve i slične projekte, kako bi usluga koju pacijenti dobivaju u našoj bolnici bila što kvalitetnija, a boravak na liječenju lakši.

Zaposlenici Županijske bolnice Čakovec prevođeni v.d. ravnatelja dr. med. Igorom Šegovićem, zahvalili su se Gradu Čakovcu na potpori ovom, ali i svim ostalim programima i projektima. Grad im je, kako su naglasili, uvijek imao razumijevanja za njihove potpore, posebno vezane uz opremanje i uređivanje odjela na kojima se liječe najmlađi pacijenti.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.