Gradonačelnik Bosilj posjetio informativni štand Opće bolnice Varaždin uz obilježavanje Svjetskog dana sepse

Gradonačelnik Bosilj posjetio informativni štand Opće bolnice Varaždin uz obilježavanje Svjetskog dana sepse

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u subotu je na Franjevačkom trgu posjetio informativni štand Opće bolnice Varaždin povodom obilježavanja Svjetskog dana sepse, s ciljem podizanja svijesti o važnosti rane dijagnoze.

S problematikom ovog velikog javnozdravstvenog problema gradonačelnika je upoznala pomoćnica ravnatelja OBV za sestrinstvo Željka Gajski, mag. med. techn., a kampanju je podržao i saborski zastupnik Damir Habijan.

Opća bolnica Varaždin već je dugi niz godina uključena u kampanju „Zaustavimo sepsu”, uz zajedničku akciju s Hrvatskim društvom medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije, kako bi zdravstvene profesionalce, ali i javnost, educirali o tome što je sepsa, kako je prepoznati i prevenirati.

Naime, sepsa je danas jedan od vodećih javnozdravstvenih problema u svijetu čija je pojavnost češća od karcinoma dojke i prostate zajedno, a također je i najčešći uzrok smrti u bolnicama. Ako se sepsa odmah dijagnosticira mogućnost preživljavanja je čak 80 posto. Djelatnici Opće bolnice Varaždin ovom su prigodom razgovarali s građanima i dijelili letke s podacima o ovoj bolesti, o tome kako nastaje, koji su uzroci i kako je prevenirati.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.