U četvrtak u Županijskoj palači predavanje o Parkinsonovoj bolesti i dobrobitima igranja stolnog tenisa

U četvrtak u Županijskoj palači predavanje o Parkinsonovoj bolesti i dobrobitima igranja stolnog tenisa

Savjet za zdravlje Varaždinske županije i Stolnoteniski klub Starr Varaždin organiziraju predavanja o Parkinsonovoj bolesti i programu igranja stolnog tenisa u poboljšanju i boljoj kontroli ove bolesti.

četvrtak, 13. srpnja 2023., s početkom u 10 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače na Franjevačkom trgu 7 u Varaždinu predavanja će održati doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač, specijalist neurolog, i Ronald Ređep, dugogodišnji uspješni igrač stolnog tenisa i trener STK Starr.

Parkinsonova bolest je kronična neurodegenerativna bolest mozga u kojoj dolazi do poremećaja u kontroli voljnih pokreta, a prosječna dob nastupa bolesti je oko 60. godine života, no može se javiti i u puno mlađih osoba.

Stolnoteniski klub Starr aktivno se uključio u edukaciju i treniranje bolesnika s Parkinsonovom bolešću. Naime, brojne su kliničke studije pokazale korist stolnog tenisa kod pacijenata s tom bolešću, i u to u kontroli motornih simptoma, kognitivnog funkcioniranja te djelovanju na pridružene psihijatrijske simptome. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.