Sanja Musić Milanović i španjolska kraljica Leticija razgovarale o inovativnim pristupima prevenciji debljine djece

Sanja Musić Milanović i španjolska kraljica Leticija razgovarale o inovativnim pristupima prevenciji debljine djece

Supruga Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović i Njezino Veličanstvo Leticija, kraljica Španjolske danas su u Uredu predsjednika Republike Hrvatske na radnom sastanku razgovarale o inovativnim pristupima prevenciji debljine u djece. Njezino Veličanstvo Leticija, kraljica Španjolske, boravi u Zagrebu u sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj zajedno s Njegovim Veličanstvom Filipom VI., kraljem Španjolske.

 Tijekom radnog sastanka razgovaralo se o razmjerima problema debljine u djece, kako u Hrvatskoj i Španjolskoj, tako i diljem Europe. Istaknuta je važnost prevencije debljine u djece za očuvanje zdravlja cjelokupnog stanovništva. Naglašena je važnost sveobuhvatnog pristupa prevenciji debljine kroz multisektorski skup intervencija usmjeren na sva životna razdoblja. Supruga Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović predstavila je stručne i znanstvene aktivnosti koje provodi u tom području u Hrvatskoj, kao i svoj rad u Savjetodavnom vijeću Direktora Europskog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za inovacije u području prevencije kroničnih nezaraznih bolesti te posebnoj Radnoj skupini za prevenciju debljine u djece.

 Supruga Predsjednika Republike Hrvatske najavila je i nadolazeći inauguracijski summit supružnika europskih čelnika na temu prevencije debljine u djece u Europi, koji će zajednički organizirati s Europskim uredom Svjetske zdravstvene organizacije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.