Ministar Anušić hrvatskim olimpijcima: Ponosno nosite hrvatska obilježja i borite se za Hrvatsku

Ministar Anušić hrvatskim olimpijcima: Ponosno nosite hrvatska obilježja i borite se za Hrvatsku

Izaslanik predsjednika Vlade, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić prisustvovao je 23. srpnja službenom ispraćaju olimpijske delegacije na Olimpijske igre u Parizu, koji je održan u hotelu Sheraton u Zagrebu.

U toj prigodi ministar Anušić u ime predsjednika Vlade i u svoje osobno ime poželio je hrvatskim olimpijcima uspjeh, zdravlje i sreću na Olimpijskim igrama i poručio „Ponosno nosite hrvatska obilježja i borite se za Hrvatsku. Pratit ćemo vas i bodriti i dočekati na hrvatskim trgovima s medaljama oko vrata“.

U svom obraćanju, ministar Anušić prisjetio se početaka samostalnosti i neovisnosti Republike Hrvatske istaknuvši kako su upravo hrvatski sportaši, predstavnici sportske diplomacije tada ponosno predstavljali Hrvatsku u svijetu, od Gorana Ivaniševića i drugih istaknutih sportaša koji su nosili hrvatsku zastavu na Olimpijskim igrama.

Također, ministar je istaknuo važnost hrvatskog sporta danas istaknuvši: „Danas su sportaši brend hrvatske države. Napravili ste puno za međunarodni ugled Republike Hrvatske u vrijeme stvaranja neovisnosti, a to dostojno činite i danas“.

Posebna je i prepoznatljivost hrvatskog sporta u svijetu i Hrvatske kao male zemlje koja ima izvrsne sportaše: „Hrvatska kao mala zemlja, sa samo 3,8 milijuna stanovnika ima tako sjajne sportaše. Hvala vam na vašoj predanosti i vašoj odlučnosti. Vas 73 predstavlja Republiku Hrvatsku u Parizu i samim time ste napravili ogroman uspjeh“, kazao je ministar.

23 vrhunska sportaša – ugovorna pričuvnika HV-a nastupit će na Olimpijskim igrama

Ministar je izrazio posebno zadovoljstvo što će 23 vrhunska sportaša  - ugovorna pričuvnika Hrvatske vojske nastupiti na Olimpijskim igrama poručivši: „Posebno mi je drago što su 23 hrvatska olimpijca iz redova Hrvatske vojske i želim se posebno zahvaliti upravo njima.  Uz hrvatske vrhunske sportaše, Hrvatska vojska je ono najbolje što Hrvatska ima".

Na svečanosti je sudjelovala i vrhunska sportašica i ugovorna pričuvnica Hrvatske vojske atletičarka Matea Parlov Koštro koja će zajedno sa još 22 vrhunska sportaša - ugovorna pričuvnika Hrvatske vojske sudjelovati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Naime, za Olimpijske igre u Parizu olimpijsku normu ispunila su 23 vrhunska sportaša – ugovorna pričuvnika Hrvatske vojske: atletičari Matea Parlov Koštro, Marija Tolj i Filip Mihaljević; gimnastičar Tin Srbić; boksač Gabrijel Veočić, jedriličari Šime i Mihovil Fantela, Martin Dolenc i Filip Jurišić; judaši Zdravko Kumrić i Barbara Matić, plivač Nikola Miljenić, kajakaši Anamarija Govorčinović i Matija Marinić; streljaši Giovanni Cernogoraz, Petar Gorša i Miran Maričić, taekwondašica Lena Stojković i veslači Martin i Valent Sinković, Damir Martin i Anton i Patrik Lončarić.

U sklopu ove svečanosti, članovi Hrvatske olimpijske delegacije danas su potpisali i Fair Play Deklaraciju te su tako izrazili svoje opredjeljenje i spremnost da na Olimpijskim  igrama u Parizu svojim nastupima i ponašanjem pridonesu očuvanju načela olimpijskog duha te isticanja vrijednosti sporta na dobrobit svih u duhu Fair Playa, tolerancije, nenasilja i poštovanja.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.