Španjolska je osvojila Euro i spasila nogomet

Španjolska je osvojila Euro i spasila nogomet

Španjolska je četvrti put u povijesti postala prvak Europe. Španjolci su u finalu Eura igranom na Olimpijskom stadionu u Berlinu s 2:1 pobijedili Englesku. Strijelci za Furiju su bili Nico Williams u 47. i Mikel Oyarzabal u 87. minuti. Za Englesku je zabio Cole Palmer u 73. minuti.

U prvih 45 minuta gledali smo i neatraktivan nogomet s puno opreza na obje strane. Španjolci su bili nešto konkretniji, ali pravih šansi nismo vidjeli. No, odmah na početku nastavka Nico Williams je nakon sjajne akcije zabio fantastičan pogodak. Mogli su Španjolci i povećati vodstvo, ali su neprecizni bili Morata, Olmo i Williams.

Engleza nije bilo nigdje, a onda, praktički iz ničega, Cole Palmer je fantastičnim udarcem iz daljine izjednačio. Jordan Pickford je u međuvremenu dva puta čudesnim obranama zaustavljao Yamalove šuteve iz blizine i držao je Englesku u igri. Ipak, ni on nije mogao ništa u 87. minuti kad je iz blizine nakon odlične akcije zabio Mikel Oyarzabal.

Za Španjolsku je ovo rekordni četvrti naslov europskog prvaka, nakon 1964., 2008. i 2012., dok je Engleska i dalje bez kontinentalne titule, ovo joj je drugi uzastopni poraz u finalu, prije tri godine na Wembleyu uspješnija je bila Italija.Španjolska je lepršavom i dopadljivom igrom pokazala da je napadački nogomet ne samo puno gledljiviji i zabavniji već i da je uspješniji…

Nogomet se nije vratio kući, ali ipak je pobijedio.

Foto: Afp

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.