Sporazum između Zajednice sportskih udruga i Međimurske županije međimurskom sportu donio 20 posto sredstava više

Sporazum između Zajednice sportskih udruga i Međimurske županije međimurskom sportu donio 20 posto sredstava više

Kako je danas uoči potpisivanja sporazuma između Zajednice sportskih udruga i Međimurske županije rekao Matija Posavec, župan Međimurske županije međimurski sport tijekom 2024. godine dobiva od Međimurske županije najsnažniji vjetar u leđa ikada, povećanje sredstava za više od 20 posto u odnosu na proteklu godinu ili ukupno 664.000 eura, u što nisu uračunata investiranja u sportsku infrastrukturu.

Danas su župan Matija Posavec i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić potpisali sporazum, vrijedan 529.000 eura, za provedbu programa javnih potreba u sportu, koji je župan predstavio sljedećim riječima: „Sport je iznimno važan segment zajednici te je svaki doprinos sportu važan. Ove godine smo odlučili značajno povećati iznos za sport te 529.000 eura, direktno iz proračuna Međimurske županije, ide našoj Zajednici sportskih udruga i saveza za financiranje sporta djece i mladih, za natjecateljski sport, zatim za nositelje kvalitete, rekreativni i amaterski sport, kao i sport osoba s invalidnošću“, rekao je župan te naglasio da svi rezultati sportaša u njemu bude ponos i našu zajednicu  čine kvalitetnijom .

Ove godine ulaganja Županije u sport povećana su za oko 106.000 eura više u odnosu na 2022. godinu.

Dodatno smo osigurali ukupno 135.000 eura za rad Međimurskog školskog sportskog saveza, nagrađivanje sportaša za vrhunske rezultate, kao za najam dvorana nositeljima kvalitete, kako bi za njih bile besplatne“,kaže župan te dodaje:

 „Tom iznosu treba dodati ulaganja u sportsku infrastrukturu. Vjerujem da će ova vijest izmamiti sportašima osmijeh na lice, a njihovi rezultati naša srca ispuniti ponosom te vjerom da smo pridonijeli razvoju sporta skrbi koju mu posvećujemo.“

Međimurska županija kompletno je obnovila sportsku dvoranu Graditeljske škole, a u tijeku je uređenje pripadajućih vanjskih igrališta. Sufinancirana je balon-dvorana u Čakovcu, te slijedi i uređenje sportskih terena Gimnazije Josipa Slavenskog, kao i završetak gradnje školske sportske dvorane OŠ Sveta Marija.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić dodao je da – s ovakvom podrškom – ne čudi što smo najsportskija županija u Hrvatskoj i što smo jedini u našoj zemlji 2022. ponijeli titulu Europske regije sporta: „Suradnja sa Županijom je izvrsna te smo zahvaljujući tome i mi pouzdan partner svim naših klubovima i udrugama. Iz godine u godine zahvaljujući tome rastemo i bivamo efikasniji“, kaže Mato Kljajić te dodaje da naša Zajednica ove godine dobiva i oko 210.000 eura iz Ministarstva sporta i turizma, i to zahvaljujući kvalitetnoj prijavi sportskih projekata. Kljajić je zahvalio i svim voditeljima sportskih udruga i klubova, čiji je entuzijazam nezamjenjiva karika u razvoju sporta u društvu. Županija smo na čijem teritoriju djeluje više od 400 sportskih udruga i klubova te 15-ak tisuća sportašica i sportaša, koji će u ovoj godini raspolagati s ukupno oko 875.000 eura.

Na konferenciji za medije, dopredsjednik Zajednice sportova Međimurske županije Zoran Pfeifer je također istaknuo da je Međimurje sportska regija zahvaljujući snažnoj podršci: „Danas je milina raditi u sportu u Međimurju zbog ove podrške, te ugleda koji uživamo u našoj Županiji i kod župana“, rekao je Pfeifer, dodavši da osobno dolazi iz malog sporta koji daje svjetske rezultate (sportski ribolov), te da iz prve ruke zna što kontinuirano ulaganje u sport znači za klubovima.

Potpisivanju sporazuma prisustvovala je i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah te tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Tomica Jakopec.

DP 2024 - DRELE
DP 2024 - DRELE

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.