Nakon sjajnog polufinalnog dvoboja reprezentacija Hrvatske i Mađarske, pobjedom, Hrvatska ostvarila borbu za zlato

Nakon sjajnog polufinalnog dvoboja reprezentacija Hrvatske i Mađarske, pobjedom, Hrvatska ostvarila borbu za zlato

Nakon sjajnog dvoboja između reprezentacija Hrvatske i Mađarske u kojoj je sjajan rezultat ostvarila Hrvatska te se plasirala u finale izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak na konferenciji za medije najavio je sutrašnje finale Europskog prvenstva protiv Španjolske. Dvoboj se igra od 20.15 sati uz izravan prijenos na Drugom programu HTV-a. 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u utorak, 16. siječnja branit će europsko zlato osvojeno prije dvije godine u Splitu, nakon što je u polufinalu EP-a u Zagrebu porazila aktualnog svjetskog prvaka Mađarsku sa 11-8 (2-2, 2-0, 3-4, 4-2).  - Skupili smo sve informacije i od sinoć je počela analiza svih njihovih utakmica i pogotovo detaljna jučerašnje pobjede gdje su bili fascinantni. Čeka nas strašno teška utakmica, finale Europskog prvenstva. Španjolska je sigurno jedna od najjačih reprezentacija na svijetu, ali možemo pobijediti, rekao je  za HRT Tucak.

Osvrnuo se na težak put koji su Barakude imale do finala. - To je otegotna okolnost sigurno. Španjolci su imali nešto lakši put, u četvrtfinalu su deklasirali Rumunjsku. Ali, ne treba tako razmišljati. Prvi put se Euro igra u ovom formatu i nikad teže. Do naslova europskog prvaka ne možeš doći preko Malte ili Turske ili momčadi koje nisu na najvišem nivou, da me ne bi nitko krivo razumio. Vjerujem da je to dobro, ljudi gledaju vrhunski vaterpolo, iako s druge strane koga zanima ovo razigravanje od 9. do 16. mjesta? Možda razmisliti da se smanji na 10 ili 12 reprezentacija top kvalitete. Ovo je strašno težak turnir, velik broj teških utakmica, ali ne trebamo razmišljati o tome. Idemo izvući zadnji atom snage za finale, dodaje Tucak.

 Foto: X Hina

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.