Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije s optimizmom ušla u 2024. godinu

Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije s optimizmom ušla u 2024. godinu

Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije uz održavanje redovne godišnje sjednice Skupštine krajem godine uz osvrt na 2023. najavila je i plan za 2024. godinu koji je vrlo optimističan.

Nakon 2022. kada je Međimurje nosilo titulu Europske regije sporta nastavilo se u „europskom ritmu“. – Ono što je učinjeno u toj godini drastično je podiglo ljestvicu očekivanja u međimurskom sportu, a mi smo čak i to uspjeli nadmašiti – rekao je između ostalog predsjednik Zajednice Mato Kljajić.

Vidjelo se to i po izvršenju financijskog plana za 2023. koji je nadmašio sva očekivanja. NK– S jedne strane tu su bila sredstva Međimurske županije koja su dolazila u redovitim tranšama i na vrijeme što je našim klubovima značajno olakšalo svakodnevni rad. Tu posebno pohvaljujemo suradnju sa županom Matijom Posavcem, ali i sa županijskim službama zaduženima za sport. S druge strane uspješno smo se prijavili na natječaje Hrvatskog olimpijskog odbora i po prvi put Ministarstva turizma i sporta. Osmislili smo i proveli nove aktivnosti, a osigurana su sredstva za poticanje sporta u ruralnim sredinama kroz suradnju sa županijskim strukovnim sportskim savezima – izjavio je Kljajić.

No, razlog za veselje sportskih djelatnika je i prihvaćeni financijski plan za 2024. koji iznosi 740.000 eura.

– Osim povećanja od 25 posto kojeg nam je odobrila Međimurska županija, na natječaju MINTS-a odlično smo odradili prijavu što je rezultiralo i povećanjem sredstava za naše saveze i njihove programe rada s djecom – istaknuo je čelni čovjek međimurskog sporta.

U planu rada navedene su brojne aktivnosti koje će biti odrađene u godini u tijeku: tradicionalni izbor najsportaša Međimurja i dodjela Priznanja Franjo Punčec, Olimpijski festival dječjih vrtića, obilježavanje Dana Međimurske županije, Međunarodnog olimpijskog dana i Hrvatskog olimpijskog dana, Europskog tjedna sporta, bit će organizirana brojna predavanja za sportske djelatnike i sportaše, a Zajednica će još jednu godinu za redom provesti Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinanciranje programa i projekata u međimurskom sportu. I financijski plan i program rada za 2024. prihvaćeni su jednoglasno. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.