Brazil je u petak odao počast nogometnoj legendi Peléu, godinu dana nakon što je trostruki svjetski prvak preminuo od raka debelog crijeva u dobi od 83 godine. Na svečanosti održanoj u Rio de Janeiru kip Krista Otkupitelja osvijetljen je i "obučen" u brazilsku majicu s Peléovim imenom i brojem 10, uz poruku pape Franje. Pele je bio heroj triju svjetskih prvenstava. Navijači i novinari dali su mu mnoge nadimke. Postao je kralj (O Rei), crni biser (A Perola Negra) i kralj nogometa (O Rei do Futebol).
" Pelé, kako je Edson Arantes do Nascimento bio poznat u svijetu , nedvojbeno je bio netko tko je pokazao sve pozitivne kvalitete sportaša u svom životu. Sjećanje na 'kralja nogometa' ostaje neizbrisivo u glavama mnogih i potiče nove generacije za bavljenje sportom traže sredstva za jačanje jedinstva među nama", rekao je Papa u pismu dok je svirao lokalni orkestar.

 Inače, diljem zemlje održavale su se razne svečanosti, a jedna od najvećih održana je u lučkom gradu Santos, gdje je Pelé ostavio najveći trag. Na tamošnjem stadionu Vila Belmiro Edson Cholbi do Nascimento , jedan od Peléovih sinova, između ostalog, pustio je deset bijelih balona iz središnjeg kruga. Pelé je preminuo 29. prosinca prošle godine nakon dugih zdravstvenih problema. Nogometašu je u rujnu 2021. godine uklonjen tumor debelog crijeva, a od tada je na redovnom bolničkom liječenju. Ponovno je primljen u bolnicu Albert Einstein u Sao Paulu 29. studenog radi ponovne procjene kemoterapije.

Nekoliko dana kasnije brazilski mediji objavili su da kemoterapija nije dala željeni učinak te da se nogometna legenda liječi samo palijativno. Ubrzo je bolnica objavila da rak napreduje i da je Peleu potrebna opsežnija njega zbog zatajenja bubrega i srca. Na kraju je i on izgubio bitku s podmuklom bolešću. "Volimo te do beskraja, počivaj u miru", napisala je njegova kći Kely Nascimento na Instagramu nakon očeve smrti , uz fotografiju isprepletenih dlanova članova obitelji iz bolnice.