Nakon što su Vatreni osigurali plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, izbornik Dalić održao je konferenciju za medija

Nakon što su Vatreni osigurali plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, izbornik Dalić održao je konferenciju za medija
Sinoćnjom pobjedom protiv Armenije (1:0) naši su nogometaši izborili nastup na Europskom prvenstvu koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj.Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je svoje sedmo europsko prvenstvo od proglašenja neovisnosti, a do sada su "Vatreni" propustili samo jedan EURO, onaj 2000. u Belgiji i Nizozemskoj.Bit će to ujedno 13. hrvatski nastup na svjetskim i europskim prvenstvima od 15 mogućih. Uz EP 2000. propustili smo još jedino SP 2010. u Južnoj Africi. Nakon što su Vatreni osigurali plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, izbornik Dalić održao je konferenciju za medije.
 
Uspjeh
 
"Čestitam igračima, svaki plasman Hrvatske na veliko natjecanje mora biti uspjeh, a sve preko toga je plus. Kvalifikacije su bile teške, očekivao sam da će biti lakše, a listopad nas je koštao nervoze i stresa. Sad kad pogledamo, dobro nam je došlo: da ja malo izađem iz komforne zone, nikada nisam imao više motiva i to sam prenio na momčad. Bitno je bilo osvojiti ovih šest bodova i to smo napravili: suparnici nisu bili vrhunske kvalitete, no u drugom poluvremenu smo visjeli jer nismo zabili drugi pogodak. Sve u svemu, plasman na EP je velik rezultat, i u Njemačkoj nas čekaju deseci tisuća navijača. Idemo se opet boriti za Hrvatsku. Hvala svim navijačima koji su nas bodrili, ovo je uspjeh svih nas"Podrškom do ponosa"Iscrpljeni smo, ali pokazali smo karakter. Očekivao sam da će biti teško, vidio se grč cijelo vrijeme. Ipak, sve se poklopilo kako smo htjeli. To mi je četvrto veliko prvenstvo, osobna satisfakcija. Sretan sam i ponosan, ostao sam u Hrvatskoj zbog Europskog prvenstva i na njega idemo s hrvatskom reprezentacijom koja zastupa vrijednosti hrvatskog naroda - domoljublje, zajedništvo, ljubav, vjeru i to nas nagrađuje, tako živimo i imamo veliku podršku. Bilo je teško nakon listopada, no nigdje nisam osjetio negativnost, nego samo podršku"

Ante Budimir i Borna Sosa

"Nakon Svjetskog prvenstva rekao sam da idemo tražiti mlađeg napadača, koji će dobiti šansu u kvalifikacijama, no iskreno nitko nije pokazao više od Budimira. On je šutio i radio, ostao pozitivan, strpljiv i to mu se vratilo. Radi veliki posao u napadu, ali i u obrani, bori se, danas je postigao pogodak točno kako treba. Erlić nije ispao jer je bio loš, nego smo željeli ravnotežu na lijevoj strani. Sve su odluke bile dobre i opravdane, rezultat je to pokazao"

Marco Pašalić

"On ima ono što nam nedostaje, brzinu, probojnost po desnoj strani. I danas je igrao bez straha, odlučno i nastavi li ovako igrati u Rijeci, na visokoj razini, on je naša budućnost. Pred nama je sedam mjeseci priprema i svatko će imati priliku izboriti se za Europsko prvenstvo, pa tako i on"

Najteže po upisane bodove

"Nismo pratili Wales, ali bio sam siguran da Wales ne može pobijediti sve četiri utakmice do kraja. Ipak, morali smo biti oprezni i morali smo mi biti pravi. Igrali smo protiv Latvije i Armenije, istina, ali bilo je teško i u grču, jer najteže je igrati kad su bodovi već upisani. Prije osam dana bilo je drugačije, ali sad smo sretni i zadovoljni, idemo na EP"

Planovi za EP

"Moramo igrati svoju igru i prvi nam je cilj uvijek proći skupinu. Moramo popraviti mnogo stvari u igri, želimo li ponoviti Rusiju i Katar. Moramo biti bolji, ja sam toga svjestan. Moramo stvarati više šansi, više zabijati, biti okomitiji i ubojitiji, više ulaziti u prazan prostor. Meni EP djeluje jače nego SP, SP igramo lakše nego EP" Izvor :HNS

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.