Hrvatska nogometna reprezentacija na susretu u Rigi pobijedila Latviju s 2:0, Dalić za susret s Armenijom pozvao Belju

Hrvatska nogometna reprezentacija na susretu u Rigi pobijedila Latviju s 2:0, Dalić za susret s Armenijom pozvao Belju
Hrvatska nogometna reprezentacija na susretu u Rigi pobijedila je Latviju s (2:0), te iskoristila povoljan rezultat između Armenije i Walesa (1:1) i napravila značajan korak prema izravnom plasmanu na Europsko prvenstvo iduće godine u Njemačkoj. Sada sve ovisi o njima samima, što je dobra vijest jer ako u utorak pobijede Armeniju dobivaju izravan plasman na Euro 2024, bez obzira na rezultat utakmice između Walesa i Turske. Na ljestvici je Turska i dalje prva sa 16 bodova, a ta je reprezentacija i ranije osigurala prolaz na Euro, iako može i izgubiti prvo mjesto.
Sada je Hrvatska ozbiljno zakoračila prema drugom mjestu i direktnom plasmanu na Euru. Ima 13 bodova, odnosno, dva boda više od Walesa uoči posljednjih utakmica. Hrvatska opet sve ima u svojim rukama i domaćom pobjedom protiv Armenije, u utorak 21. studenoga, osigurava drugo mjesto i plasman u Njemačku. Istog dana Wales pred svojim navijačima igra protiv Turske.  Hrvatska bi mogla završiti na drugom mjestu i u slučaju neuspjeha protiv Armenije, no u tom slučaju Wales ne smije pobijediti Tursku u Cardiffu.
  U Rigi Hrvatska je već u sedmoj minuti povela pogotkom Lovre Majera i i uz asistenciju Luke Ivanušeca. Devet minuta poslije Andrej Kramarić je postigao drugi pogodak. U nastavku utakmice Hrvatska je suvereno čuvala rezultat, dominirala travnjakom, a potom bila najbliže pogotku u 90. minuti kad je jedan od dvojice debitanata (uz Martina Baturinu), Marco Pašalić, pogodio vratnicu. Nakon pobjede hrvatske reprezentacije protiv Latvije u pretposljednjoj utakmici u skupini D Europskih kvalifikacija, izbornik Zlatko Dalić odlučio je proširiti napadačke opcije za odlučujući susret protiv Armenije, objavio je HNS na službenim stranicama. Beljo će se u nedjelju priključiti Vatrenima te konkurirati za odlučujući ogled protiv Armenije. 
 
Hrvatski izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije poslije pobjede Vatrenih na kvalifikacijskom gostovanju kod Latvije (2:0)( prenosimo objavu s portala HNS-a).
 
Dobro i konkretno u Latviji
 
 "Bitno je da smo dobili šansu odlučivati sami o sebi. Krenuli smo vrlo dobro, konkretno u utakmicu, s puno autoriteta i samopouzdanja, sigurnosti i želje, postigli dva brza pogotka, i potom priveli utakmicu kraju. Da nismo brzo zabili na teškom terenu, Latvija bi se još više borila. Možda smo mogli biti još konkretniji, bilo je nekih nepotrebnih pogrešaka, ali sve u svemu bilo je super, bila je to dobra i sigurna utakmica. Predstoji nam pripremiti se, da budemo maksimalno ozbiljni te pobijedimo Armeniju za plasman na EP. Ne smijemo si dopustiti opuštanje i kiks, kad smo već nakon teške situacije dobili ovakvu priliku. Ne smijemo je propustiti, ovo moramo zaboraviti"
 
Pojedinačni učinci
 
"Neću puno o pojedincima, makar je Majer imao pogodak i asistenciju, Kramarić se vratio pogotkom, Ivanušec se nametnuo u povratku, i Modrić je bio dobar i rastrčan, Budimir je odvlačanjem u prazan prostor stvorio prostore za ostale igrače, odradio je svoj posao, malo je bilo lopti za njega jer smo težili da lopte idu krilnim igračima.
Na treningu smo radili i otvaranje s tri stopera, to smo probali da dobijemo stabilnost. Marco Pašalić je pokazao da se na njega može računati i s Baturinom je sigurno hrvatska budućnost."
 
Odluka protiv Armenije
 
"Sutra ćemo analizirati Armeniju, imali su oni šansu i pobijediti Wales, a u Zagreb dolaze rasterećeni, da odigraju što bolje. To može biti i problem, doći će se nadigravati s nama, bit će rastrčani i uživati. Moramo vidjeti u kakvom su stanju Sučić, Juranović i Pjaca, možda bude i novih poziva jer oni vjerojatno neće moći biti u kadru.
 
Drugi su u ritmu, ali nećemo ulaziti u rizik s bilo kime
 
"Debi Marca Pašalića i Martina Baturine "Čestitao sam obojici, oni su sigurno hrvatska budućnost. Pašalić je sjajno ušao u jednu situaciju i šteta što nije zabio u debiju. Došao je u reprezentaciju s toliko energije i motiva, toliko želje, na treninzima je pokazao koliko mu je stalo. Takve igrače hoću i trebam u reprezentaciji, a ne one koji se dvoume bi li došli. Sve nas je time kupio. Baturina u zadnje vrijeme s 20 godina nosi Dinamo, drži sve sam i mjesto mu je u reprezentaciji, a plasman na EP otvorit će im dodatni prostor. Vrijeme je za njih, za novu smjenu generacija, i neke nove igrače"https://hns.team/vijesti/27194/dalic-puno-autoriteta-i-samopouzdanja-sigurnosti-i-zelje/https://hns.team/vijesti/27194/dalic-puno-autoriteta-i-samopouzdanja-sigurnosti-i-zelje/
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.