Čakovečki Judo klub “Zrinski” pohvalio se rezultatima gradonačelnici Cividini

Čakovečki Judo klub “Zrinski” pohvalio se rezultatima gradonačelnici Cividini

Čakovečki Judo klub “Zrinski” okuplja 86 sportaša, redom uspješnih individualaca koji u kontinuitetu godinama postižu rezultat za rezultatom. Kako se 2023. polako primiče kraju, a medalje su se skupile, odlučili su se uspjesima pohvaliti gradonačelnici Grada Čakovca Ljerki Cividini te joj ujedno pritom zahvaliti na podršci koju im pruža u njihovom radu. U Ured gradonačelnice tako su stigli judaši koji su osvojili medalje u 2023. godini, to su Lorenna Hranilović, Jona Žvorc, Nika Đurinić, Roko Krklec, Petar Balunović, Nikola Jalšovec i Nenad Vrbanec, predvođeni predsjednikom kluba Ivicom Jalšovcom i trenerom Filipom Šeketom.

Pohvalili su se kako su tijekom godine nastupali na Prvenstvu Hrvatske za kadete gdje su Lorenna i Jona uzeli broncu, Jona je bio 3. i na PH za mlađe kadete, a Nikola srebrni. Na državnom prvenstvu za dječake i djevojčice Nika je bila brončana, Roko 2., dok je Petar uzeo naslov prvaka. Poseban uspjeh svakako je Nenadovo zlato i naslov prvaka s Europskog prvenstva za osobe sa sindromom Down u Padovi, kao i Lorennina bronca s Europskog kadetskog kupa u Kopru.

Trener i predsjednik istaknuli su kako im se zahvaljujući ovakvim rezultatima javlja sve više roditelja djece sa željom da ih upišu u klub, a interes postoji i kod roditelja koji imaju djecu s poteškoćama. Kako u ovom trenutku za njih nemaju kvalitetne uvjete, s gradonačelnicom su se dotakli teme rada na novoj dvorani i stvaranju boljih uvjeta kako bi se svima omogućilo bavljenje sportom. Kako je naglasila Cividini projekt za novu zgradu je u Proračunu za 2024. godine, a u Gradu imaju najave i dogovore za sufinanciranje i iz ministarstva. Pritom je čestitala svima okupljenima u i oko kluba, kako sportašima, stručnom stožeru, tako i roditeljima te volonterima koji su zadužili čakovečki sport.

Posebno je ponosna na činjenicu da je veliki broj djece u klub stigao zahvaljujući uspješnoj prezentaciji juda diljem čakovečkih škola te kroz upoznavanje sa sportom u okviru kampova “Svaki tjedan sport jedan”.

Svaka podrška dobro će doći natjecateljima koji se pripremaju za iznimno aktivnu 2024., pa tako Nenad putuje u Tursku, na Trisome Games – svojevrsne Olimpijske igre za sportaše sa sindromom Down koje okupljaju više od 1000 sportaša iz cijeloga svijeta, a u klubu organiziraju međunarodni turnir u veljači.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.