IT tvrtka Cratis postaje generalnim sponzorom odbojke u Varaždinu

IT tvrtka Cratis postaje generalnim sponzorom odbojke u Varaždinu

Potpisivanjem ugovora o sponzorstvu na nekoliko godina upriličenog u palači Patačić u utorak varaždinska IT  tvrtka CRATIS d.o.o. postaje generalni pokrovitelj Odbojkaškog kluba Kitro Varaždin koji ujedno mijenja ime u OK CRATIS.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave tvrtke CRATIS Matija Grabar i sportski direktor OK Kitro Goran Jošić, a punu podršku ovakvom modelu financiranja varaždinskog sporta dao je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj. Potpisivanju je nazočio i tajnik kluba Slobodan Runjak.

„ Nakon što je CRATIS, jedna od najbrže rastućih hrvatskih ICT tvrtki koja je prije par tjedana otvorila 17 milijuna eura vrijedan podatkovni centar u Varaždinu DC North najavila i nove investicije, nova zapošljavanja, nova radna mjesta, sada smo kao grad domaćin potpisivanju ovog ugovora gdje oni pokazuju i odgovornost prema lokalnoj zajednici. Ovo je sjajna priča, u pitanju su značajna financijska sredstva i višegodišnji ugovor. Imamo još takvih primjera u našem gradu, ali nedovoljno. Dva posto ukupnih prihoda svake tvrtke može se neoporezivo dati u sport ili u kulturu i ovo što je CRATIS napravio je veliki i hvale vrijedan iskorak. Tu imamo i sjajan primjer Vindije s baseballom i hrvanjem, Koke s rukometom, a ovo će biti i značajan vjetar u leđa varaždinskom odbojkaškom klubu uz podršku CRATIS-a.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj uz napimenu da se raduje osvajanju novih titula kluba pod nazivom OK CRATIS Varaždin i pozvao i druge varaždinske gospodarstvenike i privrednike da pokažu društvenu odgovornost poput CRATIS-a.

Matija Grabar je istaknuo kako će klubu s kojim tvrtka CRATIS dijeli vrijednosti poput timskog rada, ustrajnosti, zajedništva, osigurati sve preduvjete za uspjeh: „U svemu što radimo ili smo najveći ili smo najbolji i prepoznali smo veliki potencijal u ovom klubu. Njima treba podrška, a mi smo spremni osigurati im najbolje uvjete. Kad će se pričati o hrvatskoj odbojci, pričat će se o OK CRATIS. Društveno smo odgovorni i želimo biti primjer drugima. Sve ovo što gradimo u našoj zajednici ostaje našoj djeci, generacijama iza nas, i njima želimo pokazati da je važno baviti se sportom, ne samo virtualnom stvarnosti. Ponosni smo što smo sponzori varaždinskoj odbojci. Kao što smo Hrvatsku i Varaždin doveli na digitalnu mapu Europe, tako ćemo sad i Varaždin dovesti na odbojkašku mapu Europe. Naša podrška je tu, red je na igračima. Idemo delati. Veselim se na tribinama čuti navijačku pjesmu OK CRATIS.“ – rekao je predsjednik Uprave tvrtke CRATIS.

Sportski direktor Goran Jošić iskazao je čast što je uspješna i ambiciozna firma poput CRATIS-a u ovom klubu prepoznala jednako ambiciozne i jednako entuzijastične ljude i sportaše. „Trudimo se svoju organizaciju, kao i svi sportski klubovi, voditi tako da težimo najvišim rezultatima i tu ambiciju ne skrivamo. U jednoj rečenici to možemo najbolje sažeti kao povratak europske odbojke i europskih natjecanja u Varaždin. Cijelo desetljeće kontinuirano smo nastupali na svim europskim natjecanjima i odlučni smo u tome da s našim novim generalnim sponzorom takve utakmice vratimo u Varaždin. Svakom djetetu koje se želi baviti odbojkom omogućit ćemo da u našem klubu to može ostvariti i to je naš smisao. Vjerujem da ćemo vrlo brzo imati nove pobjede i nove razloge za slavlje.“ – rekao je Jošić.

Slobodan Runjak istaknuo je da odbojka u Varaždinu ima tradiciju dugu 77 godina te da je varaždinski odbojkaški klub nositelj kvalitete. „Godinama prije nas ljudi su radili i stvarali ovo što danas imamo, a najplodonosnije razdoblje kluba bilo je od 2000. do 2010. godine. S ponosom mogu reći da je naš klub jedini u loptačkom sportu koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske dva puta i jednom Kup. Ponosni smo na to i želimo nastaviti dalje tim putem.“ – rekao je Runjak. Naveo je da klub trenutno broji 220 članova i veliki pomladak – 180 djece trenira u muškoj i ženskoj kategoriji te svaki vikend u klubu djeluje 11 trenera. Zahvalio je dosadašnjem sponzoru na potpori: „Podržali su nas na našem putu da postanemo stabilni superligaš, a pred nama je sad novi iskorak u organizacijskom, sportskom i rezultatskom smislu koji ćemo ostvariti s tvrtkom CRATIS.“

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.