Počelo sportsko natjecanje hrvatskih vojnika „Izazov tjelesne spremnosti – VIRIBUS UNITIS“

Počelo sportsko natjecanje hrvatskih vojnika „Izazov tjelesne spremnosti – VIRIBUS UNITIS“

U vojarni „1. hrvatski gardijski zbor“ danas je svečano otvoreno i počelo 8. natjecanje pripadnica i pripadnika Oružanih snaga RH i sastavnica domovinske sigurnosti u CROSSFITU pod nazivom „Izazov tjelesne spremnosti – VIRIBUS UNITIS“.

 Dvodnevno sportsko natjecanje i ove se godine, kao i prethodnih, održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike, a kao izaslanik predsjednika Milanovića otvorio ga je predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić. Natjecanje „Viribus Unitis“ organizira se s ciljem promicanja bavljenja sportom i sportskim aktivnostima te razvijanja onih osobina i vještina koje se primjenjuju u svakodnevnoj provedbi zadaća kod pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

 Na ovogodišnjem natjecanju sudjeluje 55 natjecatelja, 44 muškaraca i 11 žena, a ove godine ima i međunarodni karakter jer su tri natjecatelja iz Kosova. Uz pripadnike Hrvatske vojske, sudjeluju i pripadnici MUP-a, Ministarstva pravosuđa i uprave te Hrvatske vatrogasne zajednice, a snage će odmjeriti pojedinačno u četiri muške i jednoj ženskoj kategoriji.

 Na otvorenju natjecanja bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Robert Hranj, zapovjednik Počasno-zaštitne bojne brigadir Tihomir Zebec i zamjenik zapovjednika Počasno-zaštitne bojne pukovnik Marko Čičak, a osim predstojnika Ureda predsjednika Orsata Miljenića na svečanosti su bili savjetnik Predsjednika za obranu Ivica Olujić, savjetnik Predsjednika za nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, pomoćnik pročelnika Kabineta predsjednika Goran Grobotek, pročelnik Vojnog ureda brigadir Ivica Kranjčević i pobočnik Predsjednika brigadir Vlado Čulina.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.