Zlatni nogometaši iz I. osnovne škole Čakovec na prijemu kod gradonačelnice

Zlatni nogometaši iz I. osnovne škole Čakovec na prijemu kod gradonačelnice

Učenicima I. osnovne škole Čakovec koji su na prošlogodišnjem Državnom natjecanju u mini nogometu u svojoj kategoriji osvojili prvo mjesto u državi, prijemom i prigodnim nagradama, u četvrtak je čestitala gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Pobjedom u finalu, koje je održano u Vinkovcima, pobijedili su momčad Osnovne škole „Smiljevac“ iz Zadra rezultatom 2:0, te time postali najbolja školska momčad u mini nogometu u kategoriji 5./6. razred.

Učenici, u pratnji svog trenera, profesora Tjelesne i zdravstvene kulture Marinka Horvata, gradonačelnici su prepričali put koji su prošli kako bi osvojili najsjajnije odličje. Od županijske razine odigrali su ukupno 9 utakmica, u 8 su slavili, a samo jednom odigrali neriješeno – 1:1. Gradonačelnica je pritom rekla da je njihov uspjeh pokazatelj da smo prava sportska sredina te da i školski sport niže uspjehe baš poput onog klupskog. Kako gotovo svi učenici treniraju nogomet u nekoj od nogometnih škola, nema straha ni za budućnost ovog, u Međimurju i Hrvatskoj najpopularnijeg sporta. „Bavljenje sportom jako je važno, no isto tako važno je i učiti i biti dobar u školi, a i to koliko čujem vama polazi za rukom“, poručila je na kraju čakovečka gradonačelnica ponosna na čakovečku mladost.

Momčad koja je branila boje svoje škole i u Čakovec donijela zlatnu medalju činili su Neo Rok, Tin Novak Domjanić, Roko Kozjak, Juraj Kovač, Matija Strbad, Bartol Levačić, Lukas Murk, Simon Horvat, Hrvoje Jambrošić, Raul Evian Da Costa, Viktor Baumhak i Vanja Zver.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.