Pripadnici Hrvatske vojske ostvarili sjajne rezultate na natjecanju “Štit domovine Zagreb 2023”

Pripadnici Hrvatske vojske ostvarili sjajne rezultate na natjecanju “Štit domovine Zagreb 2023”

Pripadnici Hrvatske vojske ostvarili su sjajne rezultate na natjecanju “Štit domovine Zagreb 2023” koje je završilo na središnjem zagrebačkom trgu. Ministar obrane Mario Banožić nazočio je u petak 8. rujna Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu tradicionalnoj trodnevnoj sportskoj manifestaciji Memorijal Boris Hanžeković. 
Najboljim natjecateljima prvog dana natjecanja, skakačicama i skakačima u dalj, pobjedniku Filipu Pravdici ministar Banožić uručio je pehare i čestitao na ostvarenim rezultatima istaknuvši kako ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava 73. godinu za redom, svjedoči našoj snažnoj sportskoj kulturi i tradiciji.

Također, tijekom održavanja Memorijala upravo je na Trgu bana Josipa Jelačića 8. rujna u poslijepodnevnim satima završeno natjecanje Ministarstva unutarnjih poslova “Štit domovine Zagreb 2023” kojim se testiraju psihofizičke sposobnosti pripadnika MUP-a, a na kojem su sudjelovali i pripadnici Hrvatske vojske koji su pokazali visoku razinu spremnosti i ostvarili izvanredan uspjeh. 
Ministar Banožić čestitao je na izvrsnim rezultatima pripadnicima Hrvatske vojske koji su i ovaj put potvrdili vrhunsku razinu spremnosti i obučenost. U toj prigodi, zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, ministar obrane Mario Banožić uručio im je pehare.
“Svaki sportski uspjeh kruna je i najveća nagrada sportašu za njegov predan rad, disciplinu, upornost i snagu. Ponosan sam što su hrvatske vojnikinje i vojnici uvijek među najboljim te što svojim pobjedama na ovakvim natjecanjima, dokazuju neraskidivu vezu Hrvatske vojske i hrvatskog sporta. Zato mi je posebno drago što će na Hanžekovićevom memorijalu tijekom sutrašnjeg dana nastupiti i ugovorna pričuvnica Hrvatske vojske - vrhunska sportašica bacačica diska Marija Tolj”, rekao je ministar obrane.

Prvo mjesto na natjecanju Štit domovine Zagreb 2023 u ženskoj kategoriji osvojila je poručnica Ana Antolić, pripadnica Počasno-zaštitne bojne, a skupnica Sara Grubić, pripadnica Obavještajne pukovnije osvojila je treće mjesto. 
Skupnik Antonio Đurčević pripadnik 1. Oklopno-mehanizirane bojne „Sokolovi“, Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske osvojio je drugo mjesto u kategoriji pripadnika MUP-a i OSRH, odmah iza policijskog službenika Luke Špehara.

Ukupno gledano, na cilj je prvi došao natjecatelj u međunarodnoj kategoriji, slovenski policijski službenik Jure Majdič, a Špehar i Đurčević imali su ukupno drugo, odnosno treće vrijeme. 
Poručnica Antolić, skupnica Grubić i skupnik Đurčević izrazili su zadovoljstvo činjenicom da su dostojno predstavljali Hrvatsku vojsku na vrlo snažnom i zahtjevnom natjecanju u organizaciji MUP-a. Dodatni motiv dala im je i činjenica što je natjecanje posvećeno hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.
Natjecanje “Štit domovine Zagreb 2023” provedeno je na stazi od oko 30 km na području grada Zagreba i planine Medvednice. Natjecatelji su prolazili radne točke na kojima su pokazali psihofizičku spremu i vojne te policijske vještine, i to opterećeni naoružanjem i opremom. Natjecali su se u četiri kategorije: policijski službenici odnosno pripadnici MUP-a RH i OSRH, policijske službenice odnosno pripadnice MUP-a RH i OSRH, veterani Specijalne policije iz Domovinskog rata te policijski službenici stranih policijskih snaga. Ukupno je startalo 73 natjecateljica i natjecatelja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.