Nakon službenog dijela plivačkog maratona Crikvenica-Šilo preminula plivačica koja je nastavila plivati

Nakon službenog dijela plivačkog maratona Crikvenica-Šilo preminula plivačica koja je nastavila plivati

U utorak, 15. kolovoza održan je 113. Plivački maraton „Šilo – Crikvenica“ s početkom u 18 sat, no ove godine došlo je do tragedije kad je jedna plivačica odlučila nastaviti plivati i nakon službenog dijela natjecanja.
Sukladno propozicijama, nakon sat i pol natjecanje je službeno završilo. Plivači koji u tom trenutku nisu završili utrku, dužni su ući u brodice koje ih prate tijekom cijelog maratona.
Oduvijek postoje natjecatelji koji žele nastaviti plivati i nakon završetka maratona radi ostvarenja vlastitih želja, ambicija i rekorda, a brodice ni u tim trenucima ne ostavljaju plivače same, osigurana je i liječnička pomoć te se čak mjeri i vrijeme (neslužbeno).
Jednoj od natjecateljica, koja je svojevoljno nastavila plivanje, pozlilo je oko 20:35 sati. Natjecateljici je osigurana pratnja čak triju brodica, čija je posada bila u stalnom kontaktu s njom, a do zdravstvenih problema je došlo iznenada te se odmah pristupilo izvlačenju iz mora i reanimaciji od strane dežurnog liječničkog tima. Iz pijeteta prema preminuloj otkazana je svečana dodjela nagrada te glazbeno-zabavni program. Uzrok smrti će biti poznat nakon izvršene obdukcije.
 
Uslijed tragičnog događaja Organizacijski odbor upućuje iskrenu sućut članovima obitelji i prijateljima preminule natjecateljice. 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.