Povijesni uspjeh juniorske hrvatske odbojkaške reprezentacije

Povijesni uspjeh juniorske hrvatske odbojkaške reprezentacije

Povijesni uspjeh juniorske hrvatske reprezentacije! Podržimo ih u najvažnijoj borbi u osječkom Gradskom vrtu, u ponedjeljak, 7. kolovoza u 18 sati! Pobjedom nad Dominikanskom Republikom rezultatom 3:1 (25:21, 25:15, 17:25, 25:19) za nešto više od sat i pol igre, hrvatska ženska juniorska reprezentacija u četvrtoj utakmici skupine B Svjetskog U19 prvenstva osigurala je ulazak među 16 najboljih reprezentacija koje će se od idućeg tjedna boriti za naslov svjetskih prvakinja. Još jedan je ovo u nizu ogromnih svjetskih uspjeha koji posljednjih mjeseci naše odbojkaške reprezentacije nižu na najprestižnijim sportskim natjecanjima te poticaj da se zaputimo u Osijek i zajedno ih podržimo u nadolazećem susretu osmine finala.

 »Čestitam djevojkama na četvrtoj pobjedi za redom. Iskoristili smo dosta pogrešaka naših suparnica koje su nam same ponudile, pa smo čak mogli utakmicu možda završiti i u tri seta. Probali smo tu malo pronaći neka rješenja u situacijama kada nam možda ne ide sve od ruke. Očekuje nas još jedan susret u skupini pa onda osmina finala za koju smo apsolutno spremni. Za kraj, još se jednom, zahvaljujem publici koja je došla i čija nam je pomoć jako važna.« - mirno je rezonirao na kraju, svjestan da tek od sljedećeg tjedna kreću za njih prava uzbuđenja, izbornik naše juniorske reprezentacije Saša Ivanišević.

 Naše su reprezentativke u utakmici s Dominikanskom Republikom iskusno, s velikom dozom samopouzdanja, odlično odradile posao na servisu, 10 aseva prema 8 suparnica te u bloku, gdje su imale 12 poena a Dominikanke 8. Protivnice su stoga bile prisiljene i na veći broj pogrešaka, 30 prema 20 Hrvatica.

 Prva su dva seta pripala Hrvatskoj bez većih poteškoća, pogotovo drugi, koji je trajao tek 21 minutu, dvije manje od prvoga, da bi u trećem, kako to obično nažalost i biva, uslijedio određeni pad u igri koji su suparnice iskoristile i dobile set s 25:17 nakon 24 minute igre. No, u četvrtom i posljednjem, Hrvatska je ponovno pokazala stabilnost, najprije povela s 3:0, potom serijom 4-0 otišla na 9:6, pa na 15:10, sve do 21:12. Na kraju je završilo 25:19 za našu izabranu vrstu u setu koji je najduže potrajao, čak 28 minuta.

 Mara Štiglić ponovno je bila nezaustavljiva sa 17 poena, nakon nje Aurora Papac s 11 poena, od čega 4 blokom, kao i Tonka Bošnjak također s 11 poena. Ana Burilović dodala je 9 poena (4 asa), Bianka Ksenia Listeš Lulić 7 od čega čak 5 blokom, Kate Lijić 3, Lara Škoro 2 te Ante Perić 1, a treba svakako spomenuti i ponovno obrambeno odličnu Tiu Kovčo na poziciji libera.

 Nakon susreta Kate Lijić sretna je rekla: »Sretne smo zbog četvrte pobjede u nizu i veselimo se petoj u nedjelju protiv Turske te pozivamo naše navijače da nas dođu podržati u što većem broju, obzirom da smo sada i službeno u osmini finala.«

 Prije susreta osmine finala Svjetskog prvenstva naše će reprezentativke u nedjelju, 5. kolovoza u 20 sati odmjeriti snage s Turskom, što će ujedno biti i meč za prvo mjesto u skupini. Hrvatska trenutno kolo prije kraja ima maksimalnih 12 bodova i omjer setova 12-2.

Nadolazeće utakmice ženske juniorske odbojkaške reprezentacije izvrsna su reklama naše zemlje, ali i prilika svim ljubiteljima odbojke da podrže našu reprezentaciju u najvećem ovogodišnjem izazovu.

 Ulaznice za Svjetsko prvenstvo u Osijeku mogu se kupiti u sustavu Eventim.hr te na blagajni Dvorane Gradski vrt.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.