U Gradskoj sportskoj dvorani Arena najavljeno održavanje Svjetskog prvenstva u kuglanju – Varaždin 2023

U Gradskoj sportskoj dvorani Arena najavljeno održavanje Svjetskog prvenstva u kuglanju – Varaždin 2023

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u ponedjeljak je prisustvovao konferenciji za novinare u Gradskoj sportskoj dvorani Arena na kojoj je najavljeno održavanje Svjetskog prvenstva u kuglanju – Varaždin 2023.

Svjetsko prvenstvo u kuglanju održat će se od 12. do 28. svibnja u varaždinskoj Areni, u organizaciji Hrvatskog kuglačkog saveza i u suradnji s Gradom Varaždinom.

Uz zamjenika gradonačelnika, konferenciji su nazočili trenerica Hrvatske kuglačke reprezentacije i predsjednica Kuglačkog saveza Varaždinske županije Darinka Bunić, tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza Zoran Jagić, seniorski reprezentativac Luka Požega i voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Grada Varaždina Dražen Cesar.

„Naša prekrasna Arena bit će prepuna kuglača iz cijelog svijeta, a radi se o najboljim svjetskim kuglačima i kuglačicama koji će u Varaždinu tražiti put do svojih medalja. Hrvatsko kuglanje je jedno od najtrofejnijih natjecanja, gotovo sa svakog natjecanja na svim razinama nam redovito dolaze medalje, zato znamo da nas čeka jedan pravi vatromet kuglanja. Drago nam je što je upravo Varaždin domaćin ovog natjecatelja, rado smo to prihvatili jer znamo što to znači za Hrvatsku i naš grad.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković te dodao kako je Grad Varaždin za organizaciju natjecanja osigurao iznos od 52 tisuće eura.

Kako su istaknuli organizatori, riječ je o najvećem kuglačkom natjecanju, o najjačim kuglačkim ekipama i pojedincima današnjice. Od 12. do 17. svibnja bit će održano Svjetsko prvenstvo za juniore U18 i Svjetski kup za kadete U14, a zatim će se od 17. do 28. svibnja održati X. Svjetsko ekipno prvenstvo za žene i muškarce na kojem će sudjelovati 17 reprezentacija.

Natjecanje se održava u 2 faze. Prvo je natjecanje u grupama koje traje 8 dana te nakon grupa eliminacijskim sistemom se razigrava od četvrtfinala do finala i to naredna 4 dana.

Sa ženama u grupi C još su Bosna i Hercegovina, Italija i Rumunjska, a utakmice se odigravaju

prema sljedećem rasporedu:

19. svibnja u 15:20 Hrvatska – Italija

21. svibnja u 15:20 Bosna i Hercegovina – Hrvatska

23. svibnja u 15:20 Hrvatska – Rumunjska

S muškarcima u grupi D još su Francuska, Poljska i Rumunjske, a utakmice se odigravaju prema sljedećem rasporedu:

20. svibnja u 15:20 Hrvatska – Francuska

22. svibnja u 15:20 Rumunjska – Hrvatska

24. svibnja u 15:20 Hrvatska – Poljska

Od 12. do 18. svibnja osiguran je besplatan ulaz za sve, a od 19. do 28. svibnja ulaz se naplaćuje prema objavljenim cijenama. Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, ulaz na natjecanja je besplatan za građane Grada Varaždina, a od 25. do 28. svibnja besplatan ulaz za građane Grada Varaždina ograničen je na prvih 400 posjetitelja, koji propusnice mogu podići na info pultu navedene dane od 10 do 17 sati.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.