Ministar obrane s ugovornim pričuvnicima HV-a Anđelom Kvesićem i Ivanom Kvesićem

Ministar obrane s ugovornim pričuvnicima HV-a Anđelom Kvesićem i Ivanom Kvesićem

Ministar Banožić susreo se s Anđelom i Ivanom Kvesićem povodom osvajanja zlatne i brončane medalje na Mediteranskim igrama u Alžiru,

Ministar obrane Mario Banožić susreo se u četvrtak 30. lipnja 2022. godine u Ministarstvu obrane u Zagrebu s vrhunskim sportašima-ugovornim pričuvnicima Hrvatske vojske, karatistima Anđelom i Ivanom Kvesićem, a povodom osvajanja zlatne i brončane medalje na Mediteranskim igrama u Alžiru.

Podsjetimo, hrvatski reprezentativac u karateu Anđelo Kvesić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji iznad 84 kg, dok je Ivan Kvesić u kategoriji do 84 kg osvojio brončanu.Ministar Banožić zahvalio je braći Kvesić što svojim sjajnim sportskim uspjesima promiču vrijednosti Hrvatske vojske u svijetu dodavši kako je iznimno ponosan što su ovi vrhunski karatisti dio velike vojne obitelji koja uvijek teži najvišim ciljevima i prihvaća sve izazove koji se pred nju postave.

„Pokazali ste sebi, nama i svijetu što može i ima hrvatska mladost -  htijenje, samopouzdanje i sportsku odlučnost. Vašim trenerima i vodstvu kluba zahvaljujem u ime Ministarstva obrane i Hrvatske vojske što ste, zajedno sa svojim suradnicima u ovu ponosnu hrvatsku mladost ugradili strast prema sportu i ostvarenju izvrsnih rezultata“, rekao je ministar obrane dodavši kako je ovo još jedan od primjera kako je hrvatski sport neodvojivo povezan s Hrvatskom vojskom.

Braća Kvesić zahvalila su Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci na podršci koju im pružaju na njihovom putu ostvarivanja što boljih sportskih rezultata te su istaknuli kako im činjenica da su pripadnici HV-a, uvijek daje jedan dodatni motiv.

„Pred nama je put u Sjedinjene Američke Države gdje ćemo jedini iz reprezentacije predstavljati Hrvatsku na Svjetskim igrama koje će se održati u Birmighamu. Idemo u nove pobjede“, rekao je Anđelo Kvesić.

„Sedam mjeseci nakon teške operacije ramena, osvajanje brončane medalje u Alžiru ponovo je povratak među najbolje i za mene predstavlja jedan dodatni motiv“, kazao je Ivan Kvesić.Susretu s braćom Kvesić u Ministarstvu obrane nazočio je i glavni savjetnik ministra obrane su general-bojnik Željko Živanović, savjetnik ministra obrane za vojna pitanja brigadni general Perica Turalija, posebna savjetnica ministra obrane za medije Ivana Franić, ravnatelj Uprave za ljudske potencijale Ivan Jušić, glavni trener KK Hercegovina-Zagreb Danijel Vučić, predsjednik kluba KK Hercegovina-Zagreb Grgo Luburić, trener i sportski direktor kluba  KK Hercegovina-Zagreb Boris Vujičić.

FOTO: MORH/F.Klen

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.