Predsjednik Vlade u Rugvici:Pokazali ste kako privući ulagače koji pridonose gospodarstvu Rugvice i Zagrebačke županije

RUGVICA

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Rugvice na kojoj je, čestitavši 25. godišnjicu općine, pohvalio rezultate koje je Rugvica ostvarila proteklih godina."Riječ je o manjoj općini po broju stanovnika, ali i o općini koja je u proteklih 25 godina imala priljev stanovništva, ali i prava rješenja za one koji u njoj žive. Zaposlenost se povećala 25 posto, postali ste središte poduzetništva i gospodarstva", kazao je premijer.
Predsjednik Vlade čestitao je načelniku Mati Čičku na svim postignućima Rugvice, poručivši da sve što je danas vidio pokazuje da se u Rugvici živi kvalitetno. "Ulaže se u obrazovanje, u kulturu i u sport, a vidi se i vaš napor koji se odnosi na demografske mjere", naglasio je premijer, dodavši da su, stavljajući u funkciju tri poduzetničke zone, pokazali kako privući ulagače koji će pridonositi gospodarstvu Rugvice i Zagrebačke županije.
Posebno mu je drago, kazao je premijer, što je prije nekoliko dana u Rugvici, uz potporu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, otvoren vrtić, što je snažna poruka.

Nastavljamo sa strukturnim reformama

Premijer je podsjetio na nacionalne ciljeve - trokut fiskalne konsolidacije, strukturnih reformi i investicija te istaknuo da primjer općine Rugvica daje veliki doprinos ovim širim ciljevima.
"Nastavit ćemo i sa strukturnim reformama. Uskoro ide u javno savjetovanje mirovinska reforma, dovršava se savjetovanje o mirovinskoj reformi. Obrazovna reforma u eksperimentalnoj je fazi, u reformi pravosuđa je napravljen važan dio, a do kraja godine očekujemo i novi Ovršni zakon koji će zaokružiti tri bitne točke koje smo napravili za rješavanje pitanja blokiranih sugrađana", istaknuo je u nastavku predsjednik Vlade.
Podsjetio je i na važnu temu obrane od poplava i na investiciju koja se odnosi na vodnu infrastrukturu. "Sve ono što ministarstvo gospodarstva daje za potporu poduzetnicima ovdje u Rugvici i za cijelu Zagrebačku županiju predstavlja okosnicu naše aktivnosti", zaključio je.

Čestitam na suradnji Rugvice i Staroga Grada

Na svečanoj sjednici sklopljen je Sporazum o suradnji i potpisana Povelja o prijateljstvu između Starog Grada i Rugvice.
"Drago mi je da ste se sprijateljili s mojim Starograjanima i da će ova lijepa suradnja jedne mlade općine Rugvice koja ima 25 godina i Staroga Grada koji ima 2400 godina biti dobar temelj za suradnju jadranske i kontinentalne Hrvatske", rekao je predsjednik Vlade. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.