Saborski Odbor za obranu podržao upućivanje pripadnika HV-a u NATO aktivnost NSATU

Saborski Odbor za obranu podržao upućivanje pripadnika HV-a u NATO aktivnost NSATU

Na višesatnoj raspravi Odbora za obranu potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić pročitao je izvješće načelnika Glavnog stožera o NATO aktivnosti NSATU.

Odbor za obranu Hrvatskog sabora na sjednici održanoj u ponedjeljak 21. listopada 2024. podržao je upućivanje pripadnika Oružanih snaga u NATO aktivnost za -- i obučnu potporu Ukrajini (NSATU) sa sedam glasova za, jednim protiv i dva suzdržana.

Hrvatski sabor će konačnu Odluku o upućivanju pripadnika Oružanih snaga u NATO aktivnost NSATU donijeti na sjednici koja će se održati u petak 25. listopada 2024. godine, za što je potrebna dvotrećinska većina, tj. 101 glas zastupnika u Hrvatskom saboru.

Na višesatnoj raspravi Odbora za obranu potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić pročitao je izvješće načelnika Glavnog stožera o NATO aktivnosti NSATU i time jasno demantirao neistine koje o NSATU u javnost plasira predsjednik Milanović.

Ministar Anušić istaknuo je: “Pošto je predsjednik Milanović već dva puta zabranio načelniku Glavnog stožera general-pukovniku Tihomiru Kundidu da sudjeluje na matičnom saborskom Odboru za obranu i zastupnicima i javnosti iznese činjenice o aktivnosti NSATU, zatražio sam da načelnik, meni, kao moj i predsjednikov glavni vojni savjetnik napiše izvješće o toj NATO aktivnosti. To sam izvješće pročitao danas na Odboru za obranu i time jasno demantirao neistine koje o NSATU u javnost plasira Milanović i njegovi emisari koje šalje na Odbor za obranu. Načelnik je jasno napisao:Posebno je naglašeno da NATO nije niti će postati strana u oružanom sukobu kao posljedica ove aktivnosti.Teritorijalno, provedba OPLAN-a je isključivo na teritoriju zemalja članica NATO-a. Sada je posve očito zašto je Milanović dva puta spriječio načelnika da na saborskom Odboru za obranu zastupnicima i javnosti kaže istinu”.

Saborski Odbor za obranu podržao upućivanje pripadnika HV-a u NATO aktivnost NSATU
Odbor za obranu Hrvatskog sabora na sjednici održanoj u ponedjeljak 21. listopada 2024. podržao je upućivanje pripadnika Oružanih snaga u NATO aktivnost za sigurnosnu i obučnu potporu Ukrajini (NSATU) sa sedam glasova za, jednim protiv i dva suzdržana | Foto: MORH/ F. Klen
 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.