Priopćenje sa zatvorenoga dijela 111. sjednice Vlade

Priopćenje sa zatvorenoga dijela 111. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice Vlade, utvrđeni su prijedlozi odluke o izmjeni Odluke o davanju suglasnosti za otvaranje Konzulata, te odluke o davanju suglasnosti za otvaranje Konzulata. Obje su točke označene stupnjem tajnosti "ograničeno" te ih nismo u mogućnosti objaviti u cijelosti.
Vlada je utvrdila prijedlog odgovora Republike Hrvatske na tužbu Europske komisije u predmetu pred Sudom Europske unije. Sadržaj očitovanja podnesenih u sudskom postupku pred Sudom Europske unije, prije objave presude Suda, javno se ne objavljuje.
 Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije. Na sjednici se raspravljalo i o kadrovskim pitanjima.
Članom Vijeća za sustav unutarnjih kontrola u javnom sektoru, kao  predstavnika Sektora za harmonizaciju razvoja sustava unutarnjih kontrola u Ministarstvu financija, Vlada je imenovala mr. sc. Niku Raiča.
 Razriješena je dosadašnja članica Upravnoga vijeća Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje Lidija Horvatić. Novom je članicom Upravnoga vijeća Zavoda, koja se imenuje na prijedlog Gospodarsko-socijalnoga vijeća iz redova poslodavaca, imenovana Milica Jovanović.
Razriješen je dio članova Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima i to Marija Pletikosa, Nives Vudrić, Tomislav Ćavar i Saša Leković.  Dijelom novih članova Nacionalnog odbora, kao predstavnice Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatskoga Crvenog križa, organizacija civilnog društva koje pružaju usluge smještaja djeci žrtvama trgovine ljudima, organizacija civilnoga društva koje imaju specifična znanja u radu sa žrtvama trgovanja ljudima, Hrvatskoga novinarskog društva  i središnjeg tijela državne uprave nadležnog za poslove inspekcije rada, imenovane su: Marija Penava Šimac, Nives Vudrić, Dubravka Marušić, Sanja Bezbradica Jelavić, Danka Derifaj i Virna Floreani.
  

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.