Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u povodu donošenja Smjernica za postavljanje spomen-obilježja na području grada Varaždina

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u povodu donošenja Smjernica za postavljanje spomen-obilježja na području grada Varaždina

U razdoblju od 4. listopada do 4. studenoga u Gradu Varaždinu provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u povodu donošenja Smjernica za postavljanje spomen-obilježja na području grada Varaždina.

 Republika Hrvatska nema zakon ili pravilnik kojima bi se jasno definirali modeli realizacije spomen-obilježja, spomenika, umjetničkih objekata u prostoru, ali i poticali ostali oblici suvremenog umjetničkog izraza u javnome prostoru. Iz tih razloga, ali i zbog toga što podizanja spomen-obilježja, postavljanje javnih skulptura ili privremenih umjetničkih intervencija u javnome prostoru najviše utječu na kvalitetu lokalne sredine u kojoj se postavljaju, Grad Varaždin je pokrenuo proces izrada smjernica koje bi definirale tu problematiku na gradskoj razini, ali možda bili i model za širu zajednicu.

 Cilj provođenja savjetovanja je prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga javnosti o Smjernicama za postavljanje spomen-obilježja na području grada Varaždina.

 Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina Savjetovanja s javnošću u 2024. godini (varazdin.hr) pod rednim brojem 48.

 Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 4. studenoga 2024. godine na adresu: Grad Varaždin, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Preradovićeva 10, 42000 Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Smjernice za postavljanje spomen-obilježja na području grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.