Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Hrvatskog društva za sportsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora

Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Hrvatskog društva za sportsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s predsjednikom i prvim dopredsjednikom Hrvatskog društva za sportsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora prof. dr. sc. Davorom Plavecom i izv. prof. dr. sc. Vladimirom Ivančevom o preventivnoj zdravstvenoj zaštiti sportaša.

 Sportaši su najbolji ambasadori Hrvatske u svijetu i svojim postignućima kontinuirano pridonose prepoznatljivosti cijele zemlje, ali na putu do uspjeha izlažu se enormnim naporima, rečeno je na sastanku. S obzirom na te napore i učestale nezgode i povrede, a i tragedije koje se događaju na sportskim terenima, predstavnici Hrvatskog društva za sportsku medicinu ukazali su predsjedniku Milanoviću na potrebu adekvatne preventivne zdravstvene zaštite kao jedne od ključnih i financijski dostupnih oblika brige o sportašima.

 Naime, preventivnoj zdravstvenoj zaštititi sportaša u Republici Hrvatskoj nije se do sada posvećivalo dovoljno pažnje, mišljenja su u Hrvatskom društvu za sportsku medicinu. U tom smislu, kazali su predsjedniku Milanoviću kako je tekst Pravilnika o zdravstvenim pregledima sportaša utvrđen, ali još nije donesen. Pojasnili su kako on obuhvaća sve aspekte suvremenih stavova vezanih uz preventivne preglede sportaša, ali i prvu pomoć na borilištima što do sada nije bilo riješeno. Isto tako, Pravilnikom bi se ujednačila medicinska praksa u svim dijelovima Republike Hrvatske, a vođenjem točno propisane dokumentacije bi se omogućio inspekcijski nadzor i planiranje, dodali su.

 Uz predsjednika Milanovića na sastanku su bili savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković i povjerenik Predsjednika za sport Tomislav Paškvalin.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.