Župan Anđelko Stričak priredio prijem za sudionike 3. međunarodnog folklornog festivala COFA

Župan Anđelko Stričak priredio prijem za sudionike 3. međunarodnog folklornog festivala COFA

Sudionike 3. međunarodnog folklornog festivala COFA, koji se u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, ali i Međimurskoj županiji održao od 7. do 12. srpnja ove godine, u Županijskoj palači primio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zaželjevši im pritom srdačnu dobrodošlicu. Župan ih je upoznao s bogatom poviješću, kulturom, ali i geografskim obilježjima županije u kojoj žitelji posebno cijene i njeguju svoju kulturnu baštinu, tradiciju, običaje, narodne nošnje. 

Drago mi je što vas možemo pozdraviti i u Županijskoj palači, nakon što smo u vašim lijepim i kreativnim nastupima uživali na samome otvorenju Festivala. Hrvatska, pa tako i Varaždinska županija bogata je tradicijskom kulturnom baštinom, a to čini identitet svake zemlje. Stoga mi je posebno drago što je Varaždinska županija i treću godinu zaredom generalni pokrovitelj ovakve vrste festivala. Važno je održavati ovakve festivale, jer s jedne strane imamo priliku upoznati plesove, običaje i nošnje iz različitih zemalja , a to nam se ne pruža svaki dan, dok  s druge strane, zahvaljujući našim vrijednim kulturno-umjetničkim društvima predstavljamo našu kulturnu baštinu cijelome svijetu – rekao je župan Stričak. 

Prijemu su nazočili i direktorica te idejna začetnica festivala Petra Golubar i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ. Predstavnici folklornih skupina nakratko su se predstavili te zahvalili Varaždinskoj županiji na toploj dobrodošlici i gostoprimstvu.

Međunarodni folklorni festival COFA okupio je oko 200-tinjak sudionika iz Indije, Perua, Švicarske, Bugarske i Hrvatske, a folklornu avanturu ove godine ugostili su Varaždin, Ludbreg Maruševec, Mala Subotica i Zabok.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.