U izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju prometne infrastrukture u prvih šest mjeseci uloženo više od 3 milijuna 800 tisuća eura

U izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju prometne infrastrukture u prvih šest mjeseci uloženo više od 3 milijuna 800 tisuća eura

U sklopu izgradnje, rekonstrukcije i sanacije prometne infrastrukture na području Grada Čakovca u 2024. godini u tijeku je realizacija mnogobrojnih projekata u koje je u prvih šest mjeseci uloženo više od 3 milijuna 800 tisuća eura.

Tako traju radovi na izgradnji dijela Ulice Marije Zidarić te dva odvojka i uličnog koridora u tom području. Projekt obuhvaća izgradnju 277,96 metara nove prometnice širine 6 metara, te izgradnju pješačkih i biciklističkih staza uz lijevi rub prometnice širine 3 metra i desni rub prometnice širine metar i pol s uzdužnim parkiralištem širine 2,5 metra.

Sam projekt obuhvaća i izgradnju dva odvojka dužine 41 i 44 metra s pripadajućim pješačkim stazama. U planu projekta je i izgradnja uličnog koridora, odnosno površine javne namjene  dužine oko 32 metra širine 6 metara s pješačkim stazama uz lijevi i desni rub prometnice po 2 metra širine. Ugovorna vrijednost ovog projekta iznosi oko 300 tisuća eura.

U tijeku  je izgradnja prometnice, pješačkih staza i zelenih površina kod Ulice dr. Đorđa Pala te javnih zelenih površina na području Martane Istok, a  ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi oko 130 tisuća eura.

Ovi projekti zasigurno su značajan doprinos poboljšanju prometne infrastrukture u gradu Čakovcu, kao što su to već i završeni projekti rekonstrukcije, sanacije i izgradnje u Ulici Ante Starčevića ugovorne vrijednosti 60 tisuća eura, zatim Ulici dr. Ivana Novaka 220 tisuća euraPrvomajskoj  u Mihovljanu ugovorne vrijednosti 347 tisuća eura, sanaciji ulica u Krištanovcu vrijednosti oko 145 tisuća eura i sanaciji i asfaltiranju pješačke staze u Ulici Kralja Tomislava vrijednosti 10 tisuća eura.

Tu su i dva najveća prometna infrastrukturna projekta, rekonstrukcija raskrižja u kružno raskrižje Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne, gdje je ugovorena vrijednost radova više od 1 milijun eura, te rekonstrukcija prometnice s oborinskom odvodnjom i pješačko biciklističkom stazom na relaciji Čakovec – Novo Selo, gdje se prometnica rekonstruira u cijeloj svojoj dužini, a vrijednost ugovorenih radova je 1 milijun 600 tisuća eura. Ukupna vrijednost spomenutih projekata iznosi 3 milijuna 812 tisuća eura

Dio planiranih projekta za ovu godinu je u postupku javne nabave

Uz sve spomenute, u postupku javne nabave su još i projekti izgradnje prometnice i pješačke staze u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Mihovljanu te rekonstrukcija raskrižja u kružno raskrižje Ulice Tome Masaryka s Ulicom Ivana Mažuranića u Čakovcu.

Tu je i  projekt rekonstrukcije nerazvrstanih cesta i dogradnja pješačkih staza u naselju Ivanovec, Čakovečka ulica i Ulica Gornji Vidovec, a u provedbi je i postupak javne nabave  za završetak izgradnje gradske prometnice u Ulici Putjane u Čakovcu, od raskrižja s Kalničkom ulicom do raskrižja s Travničkom ulicom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.