Izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, primjerenije će se regulirati taj sektor

Izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, primjerenije će se regulirati taj sektor

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Marko Primorac izjavio je danas kako bi se ovaj tjedan na sjednici Vlade trebale naći izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću, kojima će se na primjereniji način regulirati taj sektor, što će uključivati i puno restriktivnije mjere oglašavanja.

Kako je istaknuo, cilj je odvratiti građane od prakticiranja takvih igara, posebno one mlađe životne dobi, i one koji su na pragu ili su već stvorili ovisnost.
 
Novost je i registar samoisključenih igrača koji će voditi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a u koji će se igrači s problemom ovisnosti moći sami upisati, pojasnio je Primorac, te će im na taj način biti onemogućen pristup igrama na sreću kod svih priređivača.
 
Osvrnuo se i izbor čelnih ljudi Hrvatske narodne banke (HNB), kazavši kako potporu parlamentarne većine za nove mandate imaju aktualni guverner HNB-a Boris Vujčić i njegova zamjenica Sandra Švaljek, dok bi na jedno od viceguvernerskih mjesta trebao doći Maroje Lang, koji bi zamijenio Romana Šubića, a mjesto viceguvernera Slavka Tešije, koji će biti umirovljen, za sada će ostati upražnjeno.
 
Obveznice upisalo 6.700 građana
 
Ministar je izvijestio i kako je u, jučer zaključenom, prvom krugu, 6.700 građana upisalo državne obveznice u vrijednosti 165 milijuna eura, a sutra će, u drugom krugu, obveznice moći upisati i institucionalni investitori, nakon čega će biti definirani konačni uvjeti izdanja, pa tako i konačan prinos.
 
Dodao je i da će biti izdana desetogodišnja obveznica, u kojoj će isključivo sudjelovati institucionalni investitori.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.