Peticija - Potpiši ZA HRVATSKU! – oslobodimo našu domovinu od totalitarističkih simbola

Peticija - Potpiši ZA HRVATSKU! – oslobodimo našu domovinu od totalitarističkih simbola
U povodu osamnaest godina od donošenja Deklaracije Hrvatskog sabora o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945.-1990. (30. lipnja 2006.) te zbog sve učestalijih isticanja obilježja jugoslavenskog totalitarnog režima u Republici Hrvatskoj („Trnjanski krijesovi“, „Povorka ponosa“ u Zagrebu i Puli, zagrebački koncert na Dan antifašističke borbe, „Dan mladosti“ u Kumrovcu, …) odlučili smo pokrenuti peticiju za zakonsku zabranu isticanja svih totalitarističkih obilježja.
 
Od predsjednika Hrvatskog sabora tražimo da u proceduru uputi prijedlog izmjena i dopuna Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kojim bi se u članak 5. Zakona unijela zabrana isticanja obilježja kojima se rehabilitiraju, promiču ili veličaju totalitarna komunistička, fašistička i nacistička ideologija i režimi te druge ideologije i režimi protivni ustavnom uređenju Republike Hrvatske.
 
Naime, u Hrvatskoj postoji očiti nesrazmjer u tretiranju isticanja, s jedne strane fašističkih i nacističkih, a s druge strane komunističkih obilježja, stoga se ovom peticijom želi dodatno osvijestiti javnost, a osobito mlade osobe, da je antifašistički pokret u Hrvatskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata od samog početka bio pod utjecajem ideologije komunizma koja u svom ishodištu i primjeni ima isključivo zločinački značaj, što se očitovalo u povijesnoj činjenici da je od komunističkih strahovlada stradalo više od 100 milijuna ljudi u svijetu, a u Hrvatskoj i Sloveniji je dosad otkriveno preko 1 000 masovnih grobnica žrtava partizansko-komunističkog terora koje su uz cjelokupni Bleiburški križni put, najveća stratišta Hrvata. 
 
Jugoslavenski komunistički režim je nakon II. svjetskog rata nastavio putem svojih tajnih službi terorizirati i ubijati ljude zbog njihovih domoljubnih, vjerskih i slobodoljubivih stavova, što je svoju kulminaciju doživjelo u agresiji JNA i srpskih paravojnih formacija na Hrvatsku 1990-ih.
 
Uzimajući u obzir sve navedeno, odlučili smo se na raspisivanje peticije te pozivamo sve građane Republike Hrvatske da je potpišu kako bi bila zadovoljena i uspostavljena pravda te onemogućeno isticanja bilo kakvih totalitarnih simbola.
 
Potpiši #ZAHRVATSKU kako bi oslobodili našu domovinu od totalitarističkih simbola! Filip Đekić, mag.iur
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.