Ministar Anušić: Hrvatska će pomagati Ukrajini dokle god bude trebalo

Ministar Anušić: Hrvatska će pomagati Ukrajini dokle god bude trebalo

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjeluje na sastanku ministara obrane NATO-a, podsjetio je da je Hrvatska Ukrajini dosad donirala vojne opreme u iznosu od 185 milijuna eura.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjeluje danas i sutra na sastanku ministara obrane NATO-a u Bruxellesu, danas je održana sjednica Vijeća NATO – Ukrajina, a sve uoči skorašnjeg NATO summita u Washingtonu. 
Sastanak ministara obrane NATO-a mjesto je na kojem se dovršavaju pripreme uoči NATO summita, posebno kada je riječ o paketu odluka o Ukrajini te temama vezanim uz odvraćanje i obranu.

Ukrajinski ministar obrane Rustem Umerov izvijestio je na sjednici Vijeća NATO-Ukrajina o stanju na bojištu te o trenutačnim i dugoročnim potrebama Ukrajine.Ministar Anušić istaknuo je kako će Hrvatska podupirati i pomagati Ukrajinu koliko god to bude bilo potrebno te poručio da je podrška zapadnih zemalja ključna da bi se Ukrajina mogla uspješno braniti od ruske agresije.

„Moramo nastaviti jačati inicijative unutar NATO i EU okvira koje mogu pojačati ukrajinsku obranu od ruske agresije”, rekao je ministar Anušić. Podsjetio je da je Hrvatska od početka ruske agresije Ukrajini donirala vojne opreme u iznosu od 185 milijuna eura.

Sastanak ministara obrane NATO-a nastavlja se sutra sjednicom Sjevernoatlantskog vijeća te sastankom Grupe za nuklearno planiranje. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.