Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da nova Vlada funkcionira odlično

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da nova Vlada funkcionira odlično

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da nova Vlada funkcionira odlično. „Ministri iz Domovinskog pokreta dobro prilagođavaju i hvataju konce“, dodao je. Komentirao je Turudićev početak mandata glavnog državnog odvjetnika, kazavši da od njega očekuje potpuno neovisno i samostalno provođenje zakona.

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je u Zadru na predstavljanju HDZ-ovih kandidata za europske izbore. Tom prilikom novinari su ga pitali podržava li Milorada Pupovca na čelu saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te kako će to utjecati na koaliciju. Plenković je izjavio kako koalicija i Vlada funkcioniraju odlično, istaknuvši da se ministri iz Domovinskog pokreta dobro prilagođavaju. Plenković je pojasnio da izbor predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina ovisi o dogovoru saborskih klubova te da se Vlada u to nije miješala. Naglasio je kako taj odbor tradicionalno vodi zastupnik iz redova nacionalnih manjina već 24 godine i da Klub nacionalnih manjina predlaže kandidata za predsjednika.

Premijer se osvrnuo i na završetak mandata glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek, zahvalivši joj na radu i postignućima. Najavio je da će je naslijediti Ivan Turudić, od kojeg očekuje da će raditi neovisno i u skladu sa zakonom. Plenković je komentirao i UN-ovu rezoluciju o genocidu u Srebrenici, istaknuvši da je u skladu s hrvatskim vanjskopolitičkim stajalištima, naglašavajući da ne vidi ništa u rezoluciji što bi odstupalo od dosadašnjih stavova Hrvatske.
Izvor: Vlada / Hina

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.