Grada Varaždin posjetila delegacija iz Bosne i Hercegovine

Grada Varaždin posjetila delegacija iz Bosne i Hercegovine

Gradsku vijećnicu Grada Varaždina u srijedu je posjetila delegacija iz Bosne i Hercegovine koju čine predstavnici svih općina/gradova i kantona te predstavnici Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u sklopu projekta SDG2BIH „Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održivi inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini“. Projekt financira Vlada Kraljevine Švedske i implementira UNDP u partnerstvu s UNICEF i UNWOMEN u BiH, a uz koordinaciju Ureda rezidentne koordinatorice UN-a. Delegaciju su primili gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj te zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Miroslav Marković.

Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo što ih može ugostiti u Varaždinu gdje će im biti prezentirani primjeri dobre prakse koje Grad Varaždin provodi. Neki od projekata koji će im se prezentirati su mapa solarnog potencijala REA Sjever, iskustva u provođenju projekata Razvojne agencije Sjever DAN, iskustva i prezentacija projekta InterACT Green Drava kroz Odsjek za ITU mehanizam Grada Varaždina, pozicioniranje Varaždina kao turističke destinacije od strane Turističke zajednice grada Varaždina, a u sklopu posjete obilaze i Poljoprivrednu zadrugu Varaždinsko povrće te OPG Pocedulić – Kuću varaždinske heljde. Uz razgledavanje ljepota Varaždina, posjetit će dvorac Trakošćan, Gaveznicu-Kameni vrh te razgledati izložbu lepoglavske čipke.

Gradonačelnik Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Slađana Miočić, prilikom prijema su istaknuli otvorenost i spremnost Grada Varaždina za suradnju, podršku i razmjenu iskustva te goste proveli novoobnovljenom Gradskom vijećnicom. 

U utorak se prilikom dočeka delegacije, gradonačelniku pridružila izvanredna i opunomoćena veleposlanica BiH u Republici Hrvatskoj Nj. E. gđa Elma Kovačević-Bajtal.

UNDP je UN-ova globalna razvojna mreža, organizacija koja se zalaže za promjene i povezuje zemlje sa znanjem, iskustvom i resursima, posvećena borbi protiv siromaštva i nejednakosti, prateći partnere u Bosni i Hercegovini na njihovom putu ka ciljevima održivog razvoja (Sustainable Development Goals – SDGs).

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.