Župan Stričak priredio prijam za Darija Pocedulića iz Gornjeg Kućana najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika

Župan Stričak priredio prijam za Darija Pocedulića iz Gornjeg Kućana najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika

Najbolji mladi hrvatski poljoprivrednik je Dario Pocedulić iz Gornjeg Kućana u Varaždinskoj županiji. Izbor za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika u 2024. godini organizirali su zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, Jutarnji list i Ministarstvo poljoprivrede, a rezultati su obznanjeni sinoć u Splitu u sklopu svečanog otvorenja 6. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

OPG Pocedulić bavi se uzgojem varaždinske heljde te proizvodi bezglutenske prehrambene i druge proizvode od te žitarice, a u Splitu je Dariju uručena novačana nagrada u iznosu od 3.500 eura.

Na ovom velikom uspjehu čestitao mu je i župan Anđelko Stričak.

- Čestitam Dariju Poceduliću na ovom iznimnom priznanju, a čestitke upućujem i njegovoj obitelji. Ova obitelj je doista primjer marljivih i inovativnih poljoprivrednika nove generacije, koja varaždinsku heljdu, jedan od autohtonih proizvoda Varaždinske županije, prerađuje u niz proizvoda za koje su osvojili već pregršt medalja. Na tome smo im osobno čestitali i lani kada su njihovi mlinci od varaždinske heljde proglašeni najboljim inovativnim proizvodom na 9. Sajmu zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda, a treba podsjetiti i da su iz Bruxellesa su od International Taste Instituta za Heljdine krekere primili „Superior Taste Award** 2023“. Još jednom čestitam! – istaknuo je župan Stričak.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.