Lovro Lukavečki: Mladi iz Hrvatske iseljavaju zbog sramotno niskih plaća i nesigurnih radnih mjesta

Lovro Lukavečki: Mladi iz Hrvatske iseljavaju zbog sramotno niskih plaća i nesigurnih radnih mjesta

U utorak je u središnjici SDP-a na Iblerovom trgu, Forum mladih SDP-a održao konferenciju na kojoj je predstavio osnovne postavke programa za izbore za Hrvatski sabor. Na press konferenciji govorio je Arsen Bauk, prvi na listi u I. izbornoj jedinici, Lovro Lukavečki, predsjednik Foruma mladih SDP-a i kandidat u 3. izbornoj jedinici, Tesa Goldstein, predsjednica Središnjeg savjeta Foruma mladih SDP i kandidatkinja u 2. izbornoj jedinici, Karlo Vedak potpredsjednik Foruma mladih SDP-a i Mladih europskih socijalista te Marija Jagečić, Glavna tajnica Foruma mladih SDP-a i vijećnica u Županijskoj skupštini Krapinsko-zagorske županije.

Bauk je na početku istaknuo da su godine HDZ-ove vladavine pretvorile mlade u građane drugog reda koji su na svim osnovama potpuno isključeni iz društva. “Nažalost, u Hrvatskoj ne postoji jasna politika za, ne postoji jasna vizija, a eklatantan primjer je da je vladajućima trebalo 6 godina da donesu Nacionalni program za mlade. Mladi u Hrvatskoj nemaju šansu ako nisu članovi HDZ-a”, rekao je Arsen Bauk.

Lovro Lukavečki naveo je da mladi u Hrvatskoj s niskim plaćama i nesigurnim radnim mjestima teško mogu preživjeti. “Mladi iz Hrvatske iseljavaju zbog sramotno niskih plaća i nesigurnih radnih mjesta, stranačkog nepotizma i HDZ-ove stranačke hobotnice koja je svoje krakove proširila u svaku poru društva, neuređenog sustava i nepravde u pravnom, zdravstvenom i obrazovnom sustavu”, rekao je Lukavečki i dodao da će pokrenuti izgradnju 15 000 stanova, nove studentske domove i ograničiti ugovore na određeno.

Cijeli program za mlade na linku: Program za mlade 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.