Izaslanstvo HNK Varaždin predstavilo predsjedniku Milanoviću monografiju o 150 godina rada varaždinskog kazališta

Izaslanstvo HNK Varaždin predstavilo predsjedniku Milanoviću monografiju o 150 godina rada varaždinskog kazališta

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas izaslanstvo Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin koje mu je predstavilo monografiju „150 godina kazališta u Varaždinu“, sveobuhvatno i kapitalno djelo koje priča o bogatoj povijesti reprezentativne kazališne građevine i značajnim osobama koje su u njoj stvarale kazališnu umjetnost.

 Promocija monografije održana je krajem siječnja, a u njoj su, kako je rečeno na sastanku, stručnjaci iz različitih područja obradili respektabilan stvaralački period od izgradnje zgrade HNK Varaždin 1873. do današnjih dana. U monografiji su istaknuti svi koji su HNK Varaždin održavali svojim umjetničkim i organizacijskim radom, a posebno oni koji su presudno utjecali na identitet varaždinskog kazališta.

 Intendantica Senka Bulić kazala je kako je HNK Varaždin cijelu prošlu godinu na različite načine obilježavalo 150 godina svog rada, a monografija „150 godina kazališta u Varaždinu“ kruna je tog velikog jubileja. Predstavljajući monografiju kazala je kako je urednica monografije i autorica većine tekstova Vesna Kosec-Torjanac, dramaturginja varaždinskog HNK, okupila desetak stručnjaka koji vode čitatelja kroz povijest ustanove i govore o onima koji su je stvarali.

 Osim intendantice Senke Bulić na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su glumac prvak Robert Plemić, dramski glumac Marinko Leš, dramska glumica prvakinja Ljiljana Bogojević, dramska glumica prvakinja Helena Minić Matanić i dramska glumica Elizabeta Brodić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.