Predsjednik Milanović sastao se s ministrom obrane Albanije Nikom Peleshijem

Predsjednik Milanović sastao se s ministrom obrane Albanije Nikom Peleshijem

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas ministra obrane Republike Albanije Niku Peleshija, koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Na sastanku u Uredu Predsjednika Republike razgovarali su prije svega o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u jugoistočnoj Europi i složili se kako je potrebno poduzeti korake u smjeru smanjivanja tenzija i stabiliziranja situacije. Kao države saveznice, članice NATO-a, Hrvatska i Albanija suglasne su kako su suradnja, mir i sigurnost ne samo zajednički interes i cilj nego i prioritet za jugoistočnu Europu. Razgovarali su i o bilateralnim odnosima dviju država koji su ocijenjeni prijateljskim, pri čemu je predsjednik Milanović potvrdio kako će Hrvatska i ubuduće, kao i do sada, čvrsto podržavati Albaniju na putu prema članstvu u Europskoj uniji.    

Uz ministra obrane Republike Albanije na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Riza Poda, zamjenica veleposlanika Alma Kasa, generalni direktor za obrambenu politiku Gjergji Methoxha, savjetnik ministra Fatjon Hoxhalli, direktor Glavnog stožera brigadir Aleksander Pando, direktor za modernizaciju pukovnik Perparim Arriku i šefica za vanjsku politiku Ornela Uzuni. 

Uz predsjednika Milanovića bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, savjetnik Predsjednika za obranu Ivica Olujić, savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić i vojni izaslanik Republike Hrvatske u Republici Albaniji brigadir Stjepan Domjančić.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.