Nakon još jedne uspješne godine, župan Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, sumirali rezultate na prijemu za medije

Nakon još jedne uspješne godine, župan Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, sumirali rezultate na prijemu za medije

Na druženju s novinarima župan i gradonačelnica najavili godinu velikih projekata

Okončana je još jedna uspješna godina za Međimursku županiju, godina koja je bila i u znaku velikih dosega ostvarenih tijekom 30 godina djelovanja Županije, pa su – tradicionalno - župan Matija Posavec, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina održali tradicionalni prijem za novinare, urednike i direktore medija. Bila je ovo prigoda za uzajamnu zahvalu na kvalitetnoj i korektnoj suradnji te praćenju i javnoj objavi brojnih manifestacija, projekata i investicija Međimurja i Grada Čakovca.

Župan Matija Posavec je kroz kratku prezentaciju ilustrirao predstavnicima medija u kolikoj je mjeri Županija uistinu servis građanima: „Svjesni ste svoje uloge u društvu, a taj dio obveze na neki način dijelimo i zato nam je važno da se vjerodostojne informacije Županije prenose, pri čemu ne zadiremo u vaše uređivačke politike. Uspješnost naše projektne aktivnosti ne treba posebno isticati jer je ona vidljiva, no javnosti je manje znano koliko smo zapravo efikasan servis građanima“, rekao je župan, te iznio sljedeće brojke: područje urbanizma Međimurske županije tijekom 2023. godine od 3.385 predmeta riješilo 3.316, te smo s 97,8 posto najefikasniji u Hrvatskoj. Tijekom protekle godine izdano je 18.400 isprava iz državnih matica, a u sektoru obrazovanja riješeno je 1.309 predmeta od 1.323, itd. Sumirano, od 11.460 upravnih predmeta u 2023. godini, u Međimurskoj županiji riješeno ih je 11.085. Skupština je donijela 134 akta na pet zasjedanja, a na internetskim stranicama Međimurske županije objavljeno je 785 priopćenja i obavijesti.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini također je novinarima i direktorima medija zahvalila na suradnji te poželjela mnogo poslovnog uspjeha i u narednom razdoblju: „Vjerujem da će u vremenu pred nama suradnja Grada i medija biti još bolja, bez obzira na trendove u kojima negativno ima više od „lajkova“ od pohvale i priznanja vrijednosti. Naš je grad stao na noge, snažno se razvija i ovo će biti godina velikih investicija za Čakovec.“, dodala je gradonačelnica.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.