Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicama udruga koje pomažu osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju

Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicama udruga koje pomažu osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s predstavnicama dviju udruga koje skrbe, promiču i provode aktivnosti za poboljšanje kvalitete života osoba s najtežim tjelesnim invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju te njihovih obitelji na području grada Zagreba i Zagrebačke županije.

 Na sastanku u Uredu predsjednika bile su predsjednica Udruge SPIK – Sve pod istim krovom Jasna Primorac i predsjednica Centra za integraciju razvoja ILAB Lina Daxini koje su predsjedniku Milanoviću predstavile udruge te probleme s kojima se suočavaju. A kao najveći problem istaknule su nedostatak adekvatnog prostora za rad. U tom smislu, predsjedniku Milanoviću predstavile su već izrađen projekt izgradnje građevine javne i društvene namjene socijalne djelatnosti – Centra za pružanje usluga u zajednici - koji bi se mogao izgraditi u Odranskom Obrežu, ali za što udruge nemaju financijskih sredstava. Udruge pomažu tamo gdje je sustav zakazao, ali sustav nas ne podržava, ukazala je Primorac.  

Udruga SPIK – Sve pod istim krovom udruga je roditelja djece s najtežim oblicima invaliditeta i teškoćama u razvoju, a Centar za integraciju razvoja ILAB je udruženje stručnjaka za rehabilitaciju djece s razvojnim teškoćama i cjelokupnu podršku njihovim obiteljima. Obje udruge pomažu djeci s najtežim oblicima invaliditeta te informiraju njihove roditelje o pravima vezanima za socijalnu i pravnu skrb kao i o mogućnostima liječenja i rehabilitacije djece.

 Predstavnice udruge SPIK i Centra ILAB kazale su da se zbog nemogućnosti odvijanja terapija u postojećim neadekvatnim prostorima udruga rehabilitacijski programi provode u domovima članova udruga, dok se u prostorijama udruga organiziraju edukacije roditelja, studenata s edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta te različite edukacije vezane za sve stručnjake koji rade s osobama i djecom najtežim invalidima i djecom s teškoćama u razvoju.

 Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bila savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.