Čakovec dobiva kružno raskrižje na jednoj od opasnijih prometnih točaka u gradu

Čakovec dobiva kružno raskrižje na jednoj od opasnijih prometnih točaka u gradu

Nakon što su tijekom 2023. godine Hrvatske ceste, u partnerstvu s Gradom Čakovcem, nastavile s projektom “bettermenta” državne ceste od Čakovca do Murskog Središća, uređujući  dionicu kroz Žiškovec i Slemenice, a ove godine završili i spoj Ulice Ivana Gorana Kovačića u Sjevernu zaobilaznicu, dobra suradnja nastavlja se i dalje.

Kako je potpisom Sporazuma u Hrvatskim cestama u Varaždinu dala naslutiti gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, novim projektom, uređenjem kružnog raskrižja ulica Globetke, Športske i Braće Granner, zajedno s ovim državnim poduzećem i u 2024. će se intenzivno raditi na sigurnosti u čakovečkom prometu.

Radovi vrijedni 800 tisuća eura

Sporazum je potpisan u prisustvu rukovoditelja Poslovne jedinice Hrvatskih cesta Varaždin Davora Bobičanca, a kako je pritom naglašeno, ovo je prometno rješenje prijeko potrebno tom, zapadnom dijelu Čakovca. Naime radi se o jednoj od opasnijih prometnih točaka u gradu, kako je u ovoj godini na tom raskrižju smrtno stradala osoba. Sredstva za provedbu projekta osigurana su u proračunima HC-a i Grada Čakovca, a za projekt je Sporazumom predviđeno 800 tisuća eura.

Spomenimo kako se u 2024. godini planiraju tri nova kružna raskrižja, osim ovog, jedno na križanju ulica 34. inženjerijske bojne, Vjekoslava Špinčića, Stjepana Radića i Sajmišne te u središtu Čakovca, na križanju Mažuranićeve i Masarykove. Ova dva projekta vrijedna su oko 1,3 milijuna eura.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.