Damir Habijan - novi ministar gospodarstva i održivog razvoja!

Damir Habijan - novi ministar gospodarstva i održivog razvoja!

 Andrej Plenković na Saboru mladeži HDZ-a poručiio: Da, gospodin Habijan prihvatio je moju ponudu. On je to shvatio kao priliku. Kao cijenjeni, vrlo ugledni odvjetnik intenzivno se bavio korporativnim i trgovačkim pravom, itekako ima iskustva s poslovnim svijetom, financijama, kreditnim institucijama i investicijama. U ponedjeljak će se predstaviti parlamentarnoj većini, potom istog dana nacionalnom vodstvu HDZ-a. Nakon toga ću, kao premijer, uputiti pismo predsjedniku Hrvatskog sabora sa zahtjevom za izvanrednom sjednicom. Sve bi trebalo biti gotovo do srijede popodne.

Za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja predlažem Damira Habijana - objavio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a nakon sastanka Europskog vijeća u Bruxellesu:

- Načelno sam se s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem dogovorio da se izvanredna sjednica na Markovu trgu održi u srijedu. Prvo bi se sastao saborski Odbor za gospodarstvo, a onda bi odmah, bez rasprave, uslijedilo glasovanje na plenarnoj sjednici. Vjerujem, ponavljam, kako bi sve moglo biti odrađeni do srijede popodne, pa da Habijan kao ministar već u četvrtak prvi put sudjeluje na sjednici Vlade RH - dodao je Andrej Plenković:

- Riječ je o vrlo ozbiljnom i odgovornom čovjeku sa sjevera Hrvatske, istaknutom zastupniku i predsjedniku Gradske organizacije HDZ-a Varaždina. Konzultirao sam se s čelnicima stranaka vladajuće koalicije te je Habijan od njih već dobio - potporu.

Damir Habijan rođen je 4. siječnja 1982. u Varaždinu. U rodnom gradu završio je osnovnu i srednju školu, kao i glazbenu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s radom na engleskom jeziku "Sportsko pravo u Europskoj uniji: studije usklađenosti pravila FIFA-e i UEFA-e s pravom EU-a do 2000. godine". Od 2007. radi kao odvjetnik u Odvjetničkom društvu Uskoković i partneri. U svibnju 2014. postaje jedan je od članova/suvlasnika toga odvjetničkog društva, u kojem se specijalizirao u području trgovačkog prava: pravna podrška, akvizicije, pripajanja, spajanja, podjele i dokapitalizacije, zajednički poslovni poduhvati, ulaganja, restrukturiranja, due diligence, izdavanja vrijednosnih papira, ugovori….

Već 16 godina u HDZ-u

U HDZ je ušao 2007. godine, a 2016. postao šef varaždinske (gradske) organizacije naše stranke. Kandidat za novog ministra Damir Habijan na tu će dužnost doći s mjesta (od 2020.) saborskog zastupnika iz III. izborne jedinice i vijećnika u Gradskom vijeću Grada Varaždina, u kojem je od 2017. do 2021. bio i predsjednik. Dužnost vijećnika od 2021. obnaša volonterski.

PVRH/PHDZ

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.