Razriješeni ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Davor Filipović i tajnik Jurica Lovrinović

Razriješeni ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Davor Filipović i tajnik Jurica Lovrinović

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je potpisao Rješenje o razrješenju ministra gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Davora Filipovića. Time ujedno Jurica Lovrinčević prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra.
 
Također, danas je održana 270. (telefonska) sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je Jurica Lovrinčević razriješen svih dužnosti na koje ga je imenovala Vlada: dužnosti člana Kriznog tima za Plan intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske i dužnosti člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je stavljena izvan snage Odluka o ovlasti za zastupanje Vlade u Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije.

Podsjetimo, Nacional je objavio transkripte snimke razgovora, kako tvrde, savjetnika ministra gospodarstva Jurice Lovrinčevića i novinara Mreže TV Marina Vlahovića. List navodi da je Lovrinčević u razgovoru zatražio da se njemu osobno isplati polovina budžeta za oglašavanje državnih tvrtki - koji im je on i dodijelio.

Nakon što je Nacional razotkrio aferu, Lovrinčević je tvrdio kako ga se pokušava diskreditirati i maknuti fokus s puno ozbiljnijih stvari koje se mjere u desecima i stotinama milijuna eura.

U međuvremenu se oglasio i USKOK iz kojeg su rekli kako su pokrenuli izvide.

 - Povodom brojnih novinskih upita vezanih za postupanje na temelju teksta objavljenog u današnjem Nacionalu, u kojem su iznesene sumnje na počinjenje koruptivnih kaznenih djela, potvrđujemo provođenje izvida u predmetnom slučaju. USKOK će nakon pribavljanja potrebnih podataka i razmatranja svih relevantnih okolnosti, pravovremeno obavijestiti javnost o daljnjem postupanju, kazali su.
 
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.