Župan Anđelko Stričak priredio prijem za veleposlanika Republike Finske Nj.E. Kalle Kankaanpaa

Župan Anđelko Stričak priredio prijem za veleposlanika Republike Finske Nj.E. Kalle Kankaanpaa

Varaždinsku županiju posjetio je NJ.E. Kalle Kankaanpaa, veleposlanik Republike Finske, u pratnji počasnog konzula Branimira Vlaje te savjetnice Laure Stojić.  Župan Stričak je goste informirao o projektima koje provodi Varaždinska županija na području obrazovanja, gospodarstva, turizma ali i specifičnostima Varaždinske županije.

Raduje me da smo imali prilike ugostiti veleposlanika Republike Finske sa suradnicima, upoznati ih s bogatom poviješću naše Županije, kulturnim i turističkim sadržajima, gospodarskim potencijalom te im predstaviti projekte koje trenutno provodimo. Finska je država koja veliku pažnju posvećuje obrazovanju stoga smo predstavili i naše Centre izvrsnosti kao i rezultate koje postižu naši učenici. Osim toga, dotaknuli smo se i pitanja sigurnosti gdje je naglašeno da su Hrvatska i Finska članice euroatlantskih integracija kroz koje treba razvijati dijalog kako bi prevladali izazove na korist svih građana Europe – rekao je župan.  

NJ.E. Kalle Kankaanpaa istaknuo je da postoje mnoge sličnosti između Finske i Hrvatske te da je Hrvatska sigurna zemlja s kojom vidi potencijalnu suradnju na brojnim područjima. - Zahvaljujem se županu i njegovim suradnicima na srdačnoj dobrodošlici. Turstički poznajemo Hrvatsku i tijekom sezone imamo direktne letove za Zagreb, a posebno nas veseli podatak da iz godine u godinu i Varaždinska županija bilježi porast broja gostiju iz Finske. Brojne su sličnosti između naše dvije zemlje – imamo dugu granicu koja je ujedno i vanjska granica Europe, imamo dugu obalu i puno šuma stoga se razumijemo u mnogim područjima u kojima možemo postići suradnju – rekao je veleposlanik.  

Prijemu su uz župana Anđelka Stričaka prisustvovali županijski pročelnici Renata Skoko, dr. sc. Miroslav Huđek i Darko Majhen, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ, predstavnici Sveučilišta Sjever – rektor prof.dr.sc. Marin Milković, izv. prof. dr. sc. Marijana Neuberg i doc. dr.sc. Ivana Živoder te predstavnica FOI-a Izabela Oletić Tušek.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.