Ministar Filipović - Vlada RH namjerava u 100-postotnom iznosu preuzeti trošak zbrinjavanja bala, Bosilj - skidam kapu Premijeru

Ministar Filipović - Vlada RH namjerava u 100-postotnom iznosu preuzeti trošak zbrinjavanja bala, Bosilj - skidam kapu Premijeru

Vlada Republike Hrvatske spremna je riješiti jedan od najvećih problema Varaždina, pitanje zbrinjavanja baliranog otpada na samom ulazu u grad, istaknuo je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović danas na sastanku održanom u Županijskoj palači. 

 Uz župana Anđelka Stričaka i njegove suradnike te saborske zastupnike Damira Habijana i Predraga Štromara, na sastanku su bili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković, načelnici općina Sveti Ilija, Trnovec Bartlovečki i Vinica, Marin Bosilj, Verica Vitković i Branimir Štimec. 

 - Kao što je u rujnu ovdje u Varaždinu na svečanoj sjednici Županijske skupštine rekao premijer Andrej Plenković, cilj Vlade RH je nakon više od 18 godina napokon riješiti jedan od najvećih problema Varaždina. Vlada RH namjerava u 100-postotnom iznosu preuzeti trošak zbrinjavanja baliranog komunalnog otpada u Brezju, za što se zalagao i župan Anđelko Stričak, kao i saborski zastupnici Damir Habijan i Predrag Štromar. O tome sam danas obavijestio čelne ljude Grada Varaždina i četiriju općina, koji su iznimno zadovoljni s tim prijedlogom kojeg su, naravno, odmah i prihvatili – rekao je ministar Davor Filipović.  

 Napomenuo je da će Vlada RH u najkraćem mogućem roku donijeti odgovarajuće odluke, za čije će provođenje zadužiti Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Fond će s Gradom Varaždinom sklopiti ugovor, kojim će sve biti detaljno definirano.  - Današnji dan je iznimno važan jer smo, nakon dva mjeseca intezivnih sastanaka, na korak do konačnog rješenja za balirani otpad. Time će se razriješiti problem koji traje gotovo 20 godina, a gospodarska zona u Brezju napokon će u potpunosti biti privedena svrsi - istaknuo je župan Stričak. 

  Jako sam zahvalan predsjedniku Vlade RH, rekao je pak gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj. 

 - Sada mogu samo skinuti kapu premijeru Plenkoviću koji je stao iza svojih riječi te podupro rješavanje varaždinskih bala - naveo je Bosilj. 

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je nakon današnjeg sastanka s Davorom Filipovićem, ministrom gospodarstva i održivog razvoja komentirao najavu da će se sredstvima iz državnog proračuna u potpunosti financirati rješenje baliranog otpada u Gospodarskoj zoni Brezje na ulazu u Varaždin:

Najavom da će u potpunosti sredstvima iz državnog proračuna financirati rješavanje 18 godina starog problema varaždinskog baliranog otpada, Vlada Republike Hrvatske je konačno shvatila da smo posljednjih godina napravili odličan posao i pripremili rješenje koje je jedino logično i provedivo.

Cijelo vrijeme otkad smo ostvarili izbornu pobjedu i uhvatili se u koštac s nagomilanim problemima u Varaždinu, inzistirali smo na rješenju baliranog otpada i uvjeravali sve kako smo našli pravi način. Pripremili smo svu potrebnu dokumentaciju, pripremili teren i pritiskali Vladu da nam da suglasnost. Koliko smo dobro odradili posao i pripremili kompletan plan dovoljno govori podatak da je Vlada prihvatila naše rješenje financirati u punom iznosu. Nisu morali mnogo razmišljati, jer da su postupili drugačije i dalje nastavili s opstrukcijama to bi im se višestruko obilo o glavu.

To je naša velika pobjeda i potvrda kako smo radili potpuno ispravno i zakonito. Sav naš trud se isplatio, a isprazni napadi, prijave i razne opstrukcije ovim činom padaju u vodu. Na početku mandata obećali smo građanima kako ćemo riješiti bale. Osobno sam pozvao na to da se zaboravi na stranačku pripadnost kako bi nam interes građana bio u prvom planu. Svi koji su tada razmišljali drugačije plešući kako su im nalagali dnevnopolitički interesi, napadajući nas i optužujući, sada i sami moraju priznati da su bili u krivu. Stranačka matematika zbrajanja i oduzimanja političkih poena na polju bala trajala je 18 godina.

Mi sada na kraju te sage nećemo napraviti tu grešku, već ćemo s istim poštenjem i zalaganjem ustrajno rješavati i druge probleme koji opterećuju Varaždin očekujući druge političke snage i Vladu da se također uključe i prihvate suradnju na dobrobit svih građana kao što su se sada uključili u rješavanje problema bala.

 Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.