Sastanak župana Stričaka, gradonačelnika Bosilja i načelnika četiriju općina o zbrinjavanju baliranog otpada u Brezju

Sastanak župana Stričaka, gradonačelnika Bosilja i načelnika četiriju općina o zbrinjavanju baliranog otpada u Brezju

Zbrinjavanje baliranog otpada i sanacija odlagališta u varaždinskom Brezju, bila je tema današnjeg zajedničkog sastanka župana Anđelka Stričaka i njegovih suradnika s gradonačelnikom Grada Varaždina Nevenom Bosiljem i njegovim zamjenikom Miroslavom Markovićem te načelnicima općina Petrijanec, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki i Vinica, Željkom Posavcem, Marinom Bosiljem, Vericom Vitković i Branimirom Štimecom. Sastanak je održan u Županijskoj palači, a prisustvovali su i županijski pročelnici Renata Skoko i Dragutin Vincek.   
Župan Stričak istaknuo je da je riječ o prvom ovakvom zajedničkom sastanku na kojem se razgovara o jednom od najvećih problema Grada Varaždina te da je inicirao sastanak kako bi iz prve ruke dobili informacije o tome što je poduzeto vezano uz sanaciju baliranog otpada.   

Gradonačelnik Varaždina Bosilj informirao je prisutne o dosad odrađenom u njegovom mandatu, tj. o natječaju, cijenama, rokovima, zahtjevima za kreditno zaduženje Grada i za sufinanciranje od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te o statusu prethodnih pravnih radnji, ugovoru o interventnom zbrinjavanju otpada te koncesiji. Rješavanje tih dviju pravnih radnji ostaje u nadležnosti Grada Varaždina.    

Što se tiče sufinanciranja troškova sanacije baliranog otpada s područja Grada Varaždina i četiriju općina, Županija je uputila dopis Vladi Republike Hrvatske za financiranje u 100-postotnom iznosu.  

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.