Gradonačelnica Ljerka Cividini upriličila prijem za Rina Meglu, poznatog čakovečkog stolnotenisača

Gradonačelnica Ljerka Cividini upriličila prijem za Rina Meglu, poznatog čakovečkog stolnotenisača

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini upriličila je u svom uredu prijem za Rina Meglu, poznatog čakovečkog stolnotenisača koji je na Svjetskom prvenstvu za oboljele od Parkinsonove bolesti u austrijskom Welsu osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji.

Gradonačelnica mu je čestitala na uspjehu, a čestitkama su se pritom pridružili i njegovi bivši kolege. Naime, Megla je u mirovinu otišao prije nekoliko godina, i to iz čakovečkog Komunalnog redarstva u kojem je godinama radio.

Rino Megla natjecao se u kategoriji 3, odigrao je 13 mečeva te u svima pobijedio, izgubivši samo jedan gem i to u početnoj fazi natjecanja. Otkrio je gradonačelnici kako je na Svjetskom prvenstvu sudjelovalo više od 300 natjecatelja iz 25 zemalja Europe, Južne i Sjeverne Amerike te Azije. Na prvenstvu koje je održano 4. put, Rino Megla je debitirao te pomeo konkurenciju. Osim njega, boje naše zemlje branili su i natjecatelji iz Zagreba i Koprivnice.

Kako je rekao, sudjelovalo je mnogo kvalitetnih igrača, a o veličini prvenstva govori i činjenica da se igralo na čak 48 stolova istovremeno. Natjecatelji su rangirani prema stupnju bolesti te vremenu treniranja. Zahvaljujući osvojenom prvom mjestu u svojoj kategoriji, Megla će se za najsjajnije odličje na sljedećem Svjetskom prvenstvu boriti u višoj kategoriji.

Rino Megla, dugogodišnji je član STK „Putjane“ iz Čakovca, koji unatoč bolesti i mirovini još uvijek gotovo svakog dana trenira. Njegov odlazak na Svjetsko prvenstvo financijski su pored Grada Čakovca pomogli i Međimurska županija, Međimurje-plin te tvrtka Pegaz.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.